Emma Hooper: Koti-ikävän laulut

Koti-ikävän laulut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Connorien perhe asuu Newfoundlandissa kalastajakylässä, jossa väkimäärä on kääntynyt pahemman kerran laskuun, kun kalat ovat kadonneet. Vaihtoehtoja on vähänlaisesti, kun kalastus on käynyt mahdottomaksi.

Connorienkin on annettava osittain periksi. Vanhemmat tekevät kuten muutkin eli lähtevät pohjoiseen töihin öljyhiekkakentille. Martha ja Aidan vuorottelevat: kumpikin on vuorotellen kuukauden poissa ja kuukauden kotona. Vaihto tapahtuu lennosta, joten ei liene ihme, kun parisuhde kääntyy vähän alavireeseen.

Lapset suhtautuvat tilanteeseen eri tavoin. Tytär Cora haikailee muualle elämän perässä, poika Finn haluaisi kalat takaisin ja kylään taas elämää. Finnille kalojen katoaminen on ratkaistava mysteeri.

Koti-ikävän laulut on kaunis, runollinen kuvaus pohjoisen oloista, katoavasta elämäntavasta ja ihmisistä, joilta viedään koti.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...