Pertti Koskimies: Suomen lintuopas

Osta kirja itsellesi

Kokeneen tekijän uutukainen on päivitetty ja uudistettu painos alun perin vuonna 2005 ilmestyneestä lintuoppaasta. Tekstit, kuvat ja grafiikka mukautuvat uudistetussa versiossa näppärästi yhteen. Suomen lintuopas on ennemmin laaja tietopaketti kuin määritysopas.

Teos on selvästi kohdistettu kenelle tahansa linnuista kiinnostuneelle. Aloitteleville harrastajille se antaa tuhdisti tietoa toimien kiinnostuksen herättäjänä ja oppikirjana. Lajivertailu on hyvä tapa opetella uutta linnuista. Peruslajien tunnistamiseen sekä elintapoihin perehtyminen on tärkein askel lintuharrastuksen alussa.

Kokeneemmille kiikarinkantajille Koskimies tarjoilee paljon yksityiskohtaista tietoa. Kuka osaa esimerkiksi sanoa suoraan kuinka monta paria töyhtöhyyppiä Suomessa pesii tai kuinka paljon palokärki painaa? Kirjan lopussa on kätevä taulukko, josta selviää vaikkapa levinneisyysprosentti  tai mitä uhkia milläkin lajilla on.

Yhdelle sivulle mahtuu valtavasti tietoa. Joka lajista esitetään muun muassa levinneisyyskartta, elintavat, määritysperusteet, muutto sekä esiintyminen vuodenajoittain. Kuvituksesta vastaavat tutut nimet Markus Varesvuo ja Tomi Muukkonen sekä akvarelleista Jari Kostet. Kuvat jäävät kuitenkin kirjassa pienellä painetuiksi.

Tämän lintuoppaan suurin valtti on monipuolisuus. Se sopii niin lintuharrastuksen kynnyksellä oleville kuin maastokonkareille. Se sopii niin kirjahyllyyn kuin reppuun.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...