Petra Maisonen ja Saara Turunen (toim.): Suurteoksia

Suurteoksia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Miten Nura Farah samaistui Laila Hirvisaaren Hiljaisuus -teokseen ja sai siitä lohtua? Kuinka A.S. Byattin Riivaus on vaikuttanut Anne Kortelaisen kirjalliseen ammatinvalintaan? Miten Maggie Nelsonin Argonautit ilmestyi oikeaan aikaan Aino Vähäpesolan elämään?

Suurteoksia -kirjassa suomalaiset kirjailijat kertovat siitä yhdestä vaikuttavimmista kirjasta ja unohtumattomasta lukukokemuksesta. Kirjaan mahtuu 20 teosta, niin maailmankuuluja kuin jo suurelta yleisöltä unohtuneita, ehkä siksi että kaikki kirjat ovat naisten kirjoittamia. Ei mitään tunkkaisen akateemista kirjalistaa, vaan kirjailijat ylistävät kollegoitaan ja heidän teoksiaan. 

Saara Turusen ja Petra Maisosen toimittama Suurteoksia ei ole yhtä kattava kuin moni muu kirja kirjoista, mutta sitäkin henkilökohtaisempi. Suurteoksen nappaa käsiinsä siinä esiintyvien teosten takia, mutta kirjan lukee hitaasti nautiskellen kannesta kanteen kirjoittajien vuoksi. Kun Suurteoksia on saanut loppuun, on omalle lukulistalle kirjattu monta uutta teosta. Yhtenä kirjallisena ongelmana onkin, lukeeko kirjasta ennen vai jälkeen kun on itse kirjan lukenut? Molempi parempi.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...