Ruth Ware: Synkän metsän siimeksessä

Synkän metsän siimeksessä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nora saa yllättävän kutsun vanhan ystävän polttareihin. Nora ei ole nähnyt ystäväänsä vuosikausiin, eikä ole ollut missään yhteyksissä – saatika saanut kutsua häihin.

Ajatus polttareihin osallistumisesta tuntuu epämiellyttävältä, mutta kun ystävä Nina on myös saanut kutsun, molemmat päättävät mennä.

Polttarit pidetään kaukana Pohjois-Englannissa, talossa metsän keskellä. Mukana on tiivis porukka: Nora, Nina, morsian Clare, hieman sekopäiseltä vaikuttava kaaso Flo, tuore äiti Melanie ja Claren homoystävä Tom.

Alkuun juhlat lähtevät käyntiin hyvin, mutta lukija tietää enemmän: lukija on saanut jo tietää, että Nora on paennut paikalta henkensä edestä ja päätynyt sairaalaan poliisivartioon. Joku on kuollut, mutta Nora ei tiedä kuka, eikä muutenkaan muista kaikkia tapahtumia.

Asetelma on aika perinteinen, eikä Synkän metsän siimeksessä suuresti innovoi tai edes yllätä. Mukaansa se kuitenkin vetää tehokkaasti: tarina ja Noran muistot avautuvat oikein sopivaa tahtia ja sivut kääntyvät kuin itsestään, kun lukija haluaa saada selville, mitä pahan onnen polttareissa oikein tapahtui. Taustalla on luonnollisesti synkkiä salaisuuksia.

Synkän metsän siimeksessä on taitavasti kirjoitettu esikoisteos, joka kuvaa hyvin vähän ongelmallisiakin ystävyyssuhteita. Ruth Warelle toivomme hyvää jatkoa; toivottavasti seuraavakin romaani on näin vetävä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...