Eduard Uspenski: Takuumiehet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Miksi sähkölaitteet toimivat moitteettomasti takuuaikana, mutta pian sen jälkeen niihin alkaa ilmestyä kaikenlaista pikkuvikaa? Selitys on yksinkertainen: laitteissa asuu tehtaan kouluttamia pieniä takuumiehiä, jotka pitävät huolen laitteen toiminnasta tehden ihmisten näkymättömissä pieniä ja suurempiakin huoltotöitä. Kun takuuaika päättyy, takuumiehet muuttavat pois.

Eduard Uspenskin lastenkirjan takuumiehet muuttavat perheen mukana kesäksi mökille, kun ei heitä kotonakaan silloin tarvita. Mökillä he kohtaavat vihamielisen, mutta helposti höynäytettävän hiiriarmeijan, joka pitää ikiaikaista vihanpitoa takuumiehiä kohtaan. Myös perheen tytär osoittautuu melko uteliaaksi ja pyrkii selvittämään pikkuväen salaisuuksia.

Takuumiesten lähtöidea on suorastaan nerokas. Itse tarina on kuitenkin valitettavasti melko sekainen, eikä pikkuväen yhteenotoista hiirien kanssa oikein saada tehoja irti. Irtovitsit ovat kuitenkin tiheässä, ja kun kirjassa on myös Uspenskin hovikuvittajan Gennadi Kalinovskin melko huurupäinen kuvitus, tämäkin pikku teos on ilman muuta vinkkauksen arvoinen.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...