Eduard Uspenski: Takuumiehet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Miksi sähkölaitteet toimivat moitteettomasti takuuaikana, mutta pian sen jälkeen niihin alkaa ilmestyä kaikenlaista pikkuvikaa? Selitys on yksinkertainen: laitteissa asuu tehtaan kouluttamia pieniä takuumiehiä, jotka pitävät huolen laitteen toiminnasta tehden ihmisten näkymättömissä pieniä ja suurempiakin huoltotöitä. Kun takuuaika päättyy, takuumiehet muuttavat pois.

Eduard Uspenskin lastenkirjan takuumiehet muuttavat perheen mukana kesäksi mökille, kun ei heitä kotonakaan silloin tarvita. Mökillä he kohtaavat vihamielisen, mutta helposti höynäytettävän hiiriarmeijan, joka pitää ikiaikaista vihanpitoa takuumiehiä kohtaan. Myös perheen tytär osoittautuu melko uteliaaksi ja pyrkii selvittämään pikkuväen salaisuuksia.

Takuumiesten lähtöidea on suorastaan nerokas. Itse tarina on kuitenkin valitettavasti melko sekainen, eikä pikkuväen yhteenotoista hiirien kanssa oikein saada tehoja irti. Irtovitsit ovat kuitenkin tiheässä, ja kun kirjassa on myös Uspenskin hovikuvittajan Gennadi Kalinovskin melko huurupäinen kuvitus, tämäkin pikku teos on ilman muuta vinkkauksen arvoinen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Lexmark E330 alkoi vilkuttaa valojaan merkiksi siitä, että muste on loppumassa. Laite jatkoi toimintaansa kuitenkin. Kävin jonkun ajan kuluttua täyttämässä ” uusioimassa ” kasetin. Huomasin yrityksen tiskillä ilmoituksen, jossa kehoitettiin välttäämään printterin päivitystä. Jos sen tekee, niin laite ei enää hyväksy muita kasetteja kuin Lexmarkin omia tuotteita, joka taas on hyvin päivitetty hinnaltaan. Siis sehän tekee uusioinnin mahdottomaksi, joka taas on mielestäni vastoin ainakin jotain pykälää. Siellä on siru, joka estää uusio käytön. Kertokaa nyt joku sellaisen ohjelman nimen joka hoitelee sen sirun. Käytän Linux : in ibuntoa ja printteri Lexmark 330 Laser.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...