Mika Honkalinna: Talo metsässä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pelkästään jo kirjan nimi on se, joka houkuttelee ottamaan tämän kirjan käsittelyyn. Kuinka jollain on talo metsässä ja mitä siitä seuraa…

Mika Honkalinna rakennutti talon perheelleen Limingan metsään. Näin ollen luontoa voi seurata vaikkapa keittiön ikkunasta. Tässä tapauksessa oli se hieno juttu, että myös koko perhe oli sitä mieltä, että kotipaikka on nyt hyvä ja kaikki osallistuvat luonnon seuraamiseen.

Mika Honkalinna on tunnettu upeista luontokuvistaan ja tämä kirja on niitä täynnä ja mukana kulkee aina tarina siitä, miten ja miksi kuva on otettu. Oli kyseessä lintu tai perhonen, kasvi tai luonnon tilanne, niin aina on niin upea kuva. Ikään kuin itsekin olisi siellä mukana seuraamassa luonnon kulkua.

Kirjassa kerrotaan niin mukaansa tempaavasti kaikesta, että sitä itsekin haltioituu ja kun menee seuraavan kerran metsään, voi katsella kaikkea taas uusin silmin. Sitä haluaa mennä ja istahtaa seuraamaan kaikkea sitä, mikä sieltä avautuu.

Tulee väistämättä sellainen olo, kuinka haluaisi itsekin asua talossa, joka on keskellä metsää, siellä luonnon sydämessä, missä kaikki on kuin tarjottimella. Aina tapahtuu jotain. Luonto tulee lähelle.

Tällaiset luontokirjat ovat mannaa sielulle, luonto esittäytyy jotenkin niin helposti ja lämpimällä tavalla. Jokaisessa kuvassa on kaikessa kauneudessaan se oma tarina ja siihen on hyvä paneutua. Tutustua jokaiseen pikkulintuunkin.

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen kirja. Vaikka ei haluaisikaan asua metsässä, niin fiilis on niin kiva!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 233 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...