Mika Honkalinna: Suo siellä

Suo siellä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja on varsinainen herkkupala, enkä ollenkaan ihmettele sitä, että se valittiin WWF:n vuoden luontokirjaksi 2023.

Mika Honkalinna on ansioitunut luontokuvaaja ja sen lisäksi vielä aivan upea kirjoittamaan ja kertomaan siitä, millaista luonnossa on ja välittämään tietoa, niin että sitä on leppoisaa lukea.

Tämä kirja kertoo soista. Voisi äkkiä ajatella, että aika vieras aihe, että mitä nyt soista voisi kertoa, saati kuvata, mutta kun tämän kirjan on lukenut, onkin piirun verran viisaampi. Voi jopa alkaa suunnitella retkeä suolle.

Kirjassa on kerrottu hyvin kaikki se, millaista suolla on, miten niitä on kohdeltu ja mitä sieltä voi löytää: kaikkia kasveja, eläimiä ja ennen kaikkea se rauha. Kun siis puhutaan soista, joita ei ole myllerretty.

Sitten on vähän sellaisessa harmaalla pohjalla aivan mahtavia tunnelmapaloja, kohtauksia suolla, kun kuvaajakirjailija vaikkapa yöpyy kojussa aivan yksin. Ne ovat niin herkän lämpimiä, että voisi kuvitella olevan itsekin siellä mukana.

Kuvia on runsaasti ja ne ovat toinen toistaan kauniimpia. Honkalinna on käyttänyt myös kuvauskopteria ja sillä saadut kuvat ovat kuin taideteoksia, kun näkee, miltä suo näyttää kaukaa ylhäältä käsin!

Tällainen teos on aarre, sitä on kiva avata, nauttia lukemastaan ja haltioitua kauniista kuvista.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...