Annie Carbo ja James Maclaine: Tämän haluat tietää!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kiinnostavatko visailu ja kaikenlaiset omituiset faktat, kuten mikä kala on niin hidas, että siltä kestäisi kolmekymmentä tuntia uida olympiauima-altaan päästä päähän, tai entä minkälaista valtiota kutsutaan enklaaviksi? Jos vastaus on kyllä, niin Tämän haluat tietää! on ehdottomasti nappivalinta kirjahyllyyn. Kirjassa tutustutaan hauskojen kuvitusten kera niin musiikin maailmaan, historiaan kuin avaruuden ihmeisiinkin.

Vaikka kirjan tietoiskuja ei ole kirjoitettu kysymyksiksi, niin käytännössä ne on helposti käännettävissä sellaisiksi ja meillä kirja käytiinkin läpi visailun merkeissä. Useat kirjaan kerätyt faktat ovat sen verran haastavia, että aikuisetkin saavat raaputtaa päätään. Meillä erityistä epäuskoa aiheutti kysymys siitä, mikä on maailman suurin aavikko. Ei, se ei ole Sahara, vaan Antarktis. Aavikon määritelmä on nimittäin paikka, jossa sataa alle 25 senttimetriä vuodessa, ja Antarktis on niin kuiva, että siellä ei sada melkein ollenkaan.

Siispä, vaikka kirja onkin suunnattu noin 3-6 vuoden ikäisille, kyllä tätä lukiessa aikuinenkin oppii. Kirja sopiikin oikein hyvin myös perheen yhteiseksi huviksi, suosittelen!

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...