Jon Klassen: Haluan hattuni takaisin

Haluan hattuni takaisin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Karhun punainen hattu on hävinnyt. Se on saatava takaisin! Karhu kuulustelee läpi metsän kaikki eläimet ilman sanottavia tuloksia, kunnes lopulta, jo epätoivon väristysten liikuttamana, karhu tajuaa nähneensä hattunsa jossain. Missä se oli?

Kanadalaisen Jon Klassenin hauska kuvakirja Haluan hattuni takaisin on yksinkertainen esimerkki toimivasta lastenkirjasta. Sen tarina on nopea ja sopivan höpsö perheen pienimmille. Kuvitus hallitussa yksinkertaisuudessaan tuo mieleen esimerkiksi Matti Pikkujämsän tyylin. Kirja sopii sellaisten lasten kouriin, jotka eivät enää revi ja syö (karhun tapaan) kaikkea, mitä käsiinsä saavat.

Jon Klassen voitti tänä vuonna vaikutusvaltaisen amerikkalaisen lastenkirjallisuuspalkinnon Caldecott Medalin toisella hattuaiheisella teoksellaan This Is Not My Hat, joka myös näyttäisi sangen kiinnostavalta. Kyllä tätä suositella kannattaa.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...