Jon Klassen: Haluan hattuni takaisin

Osta kirja itsellesi

Karhun punainen hattu on hävinnyt. Se on saatava takaisin! Karhu kuulustelee läpi metsän kaikki eläimet ilman sanottavia tuloksia, kunnes lopulta, jo epätoivon väristysten liikuttamana, karhu tajuaa nähneensä hattunsa jossain. Missä se oli?

Kanadalaisen Jon Klassenin hauska kuvakirja Haluan hattuni takaisin on yksinkertainen esimerkki toimivasta lastenkirjasta. Sen tarina on nopea ja sopivan höpsö perheen pienimmille. Kuvitus hallitussa yksinkertaisuudessaan tuo mieleen esimerkiksi Matti Pikkujämsän tyylin. Kirja sopii sellaisten lasten kouriin, jotka eivät enää revi ja syö (karhun tapaan) kaikkea, mitä käsiinsä saavat.

Jon Klassen voitti tänä vuonna vaikutusvaltaisen amerikkalaisen lastenkirjallisuuspalkinnnon Caldecott Medalin toisella hattuaiheisella teoksellaan This Is Not My Hat, joka myös näyttäisi sangen kiinnostavalta. Kyllä tätä suositella kannattaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...