Kari Haakana: Tapa hänet ensin

Tapa hänet ensin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hyvän toimintatrillerin elementit ovat vauhdikas juonen tempo, kiinnostavat henkilöhahmot, uskottava juoni ja juonenkäänteet sekä tietenkin riittävä annos toimintaa. Kari Haakanan Tapa hänet ensin sisältää näitä ainesosia hyvässä suhteessa: neljä päähenkilöä, joiden polut lopulta kohtaavat, varsin räväkkää toimintaa useassa Euroopan maassa maassa poliittisella ulottuvuudella kepeästi höystettynä sekä juoni, joka on riittävän uskottava.

Entinen palkkasotilas Jari Karhu on yksi päähenkilöistä ja esiintyi jo aiemmin Haakanan kirjassa Välitön uhka. Karhu on osa yksityistä henkilönsuojelutoimintaa Virossa, kun hänen ovelleen ilmestyy hengenvaarassa oleva nuori hakkeri. Hakkerin perässä on Israelin turvallisuuspalvelu ja oman lusikkansa soppaan laittaa Suomen puolustusministeri, jota hänen erityisavustajansa epäilee likaisesta pelistä Israelin puolesta.

Tarina etenee lyhyin ripein kappalein neljän päähenkilön näkökulmasta (Karhu, hakkeri, Israelin turvallisuuspalveluun kytkeytyvä IT-asiantuntija ja erityisavustaja) ja vähemmän yllättäen monet kohtaukset sisältävät runsaasti toimintaa joko ilman tuliaseita tai niiden kanssa vaihtelevissa ympäristöissä. Toiminta on nopeaa eivätkä kirjan toimintakohtaukset itsessään kestä kovin pitkään, mikä on harmillista, sillä muutamaan tärkeimpään näytökseen olisin kaivannut vähän perusteellisempaa sopivasti pitkitettyä kuvausta.

Tapa hänet ensin on sujuva ja vauhdikas toimintatrilleri. Ihan kaikki kirjan käänteet eivät jälkikäteen kestä kovin kriittistä tarkastelua uskottavuuden näkökulmasta mutta kirjaa lukiessa näihin yksityiskohtiin en pysähtynyt. Viihdyttävää toimintajännäriä kaipaaville Tapa hänet ensin on mainio uusi tuttavuus.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...