Simo Rantalainen: Tare : mestarinyrkkeilijän muotokuva

Tare

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Luin sitten urheilukirjan! Taisi olla elämäni toinen, ensimmäinen oli Zlatan. Vaikka en sillä tavalla urheilua seuraa, niin ihmisen elämä kiinnostaa ja tämä Tarmo Uusivirrasta kertova kirja on äärimmäisen kiinnostava ja koskettava.

Huolimatta siitä, että etenkään nyrkkeily ei ole sydäntäni lähellä, niin Tare on kirjoitettu niin, että sen ymmärtää tällainen vähemmällä urheiluymmärryksellä varustettu henkilö. Paikka paikoin se oli jopa jännittävää, kun ei tiennyt, mitä tuleman pitää; onnistuuko kisojen järjestäminen, saadaanko talouspuoli hoidettua, ovatko ihmiset kunnossa ja niin edelleen.

Simo Rantalaisen teksti on napakkaa ja se kulkee lyhyin kappalein eteenpäin ja jotenkin siitä huokuu sellainen avoin rehellisyys. Taren elämä tarjotaan niin kuin se oli mennyt. Silti kunnioittavasti.

Tästä tarinasta kävi jälleen ilmi, mitä taustalla tapahtuu. Kun seurataan vaan urheilua, otteluita, niin jää huomaamatta, mikä homma ja meininki taka-alalla on. Se onkin juuri sitä ehkä kiinnostavinta, vaikkakaan ei mitään hilpeää hupia.

Ihmisen kestävyydestä ja siitä kuinka sitä vaan loppuu, tulee seinä vastaan ja loppuu se tarmo, Tarmoltakin. Se on surullista ja niin koskettavaa. Joku isku on se viimeinen ja lyönnit loppuvat.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille, joita ihmisen elämä kiinnostaa.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...