Ulla-Maija Sievinen: Tarinoita ulkosaarilta : Ihmisiä ja ilmiöitä Suursaaresta, Lavansaaresta, Seiskarista ja Tytärsaaresta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olen aina ollut kiinnostunut paikoista, joihin ei niin vaan pääse, ja nyt ovat sitten kyseessä ulkosaaret. Tällainen maakrapu ei ihan äkkiä tule ajatelleeksi, miten siellä kaukana saarilla on ollut elämää ja kuinka siellä on ollut kyliä ja ihmiset ovat siellä eläneet. Nämä saaret ovat Kotkan edustalla, mutta eivät ihan kivenheiton päässä.

Nyt on mielenkiintoinen kirja, joka kertoo neljän saaren vaiheista silloin aikoja sitten, ennen kuin ne oli luovutettava ja ihmiset sieltä joutuivat lähtemään. On upeaa luettavaa se kaikki, miten siellä on eletty ja millaisia elinkeinoja käytetty.

Ulla-Maija Sievinen on haastatellut lukuisia ihmisiä saarten vaiheista jo aiemmin, koska nyt se voisi olla jo vaikeaa. Haastattelut ovat hyvin kuvaavia siitä, miten on ennen eletty. Sitä on melkein kuin itsekin mukana, aikamatkalla menneiden aikojen saarilla, jossa kesäisin turistit viettivät aikaa. Talvella pyydettiin hylkeitä ja miten oli hyljekoiria!

Sitä voisi äkkinäinen ajatella, että kyseessä ovat pienet saaret jossain kaukana, mutta hyvin selviää, että esimerkiksi Suursaaressa on neljä sisäjärveä! Saarissa on useita kyliä ja siellä todella asui paljon ihmisiä.
Nyt surettaa se, että nämä aikoinaan kukoistaneet saaret ovat huonossa kunnossa ja vailla sitä elämää, mikä siellä joskus vallitsi.

Kirjassa on runsas kuvitus, joka tukee hyvin tarinoita ja tekee kirjassa kuvatuista ihmisistä elävämpiä.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...