Työn historia

James Suzman: Työn historia : Mihin käytämme aikamme?

Teemme työtä elääksemme ja elämme jotta voisimme tehdä töitä. Nykyihmisen maailmaa ja identiteettiä määrittää hyvin voimakkaasti työnteko. Se sanelee missä ja kenen kanssa vietämme aikaamme ja jopa arvomaailmamme ja poliittisia asenteitamme. Varsinkin ekonomisteille työn tekeminen on jotakin mihin lajillamme on peräti perinnöllinen tarve ja heidän ... Lue koko vinkki »

Ulla-Maija Sievinen: Tarinoita ulkosaarilta : Ihmisiä ja ilmiöitä Suursaaresta, Lavansaaresta, Seiskarista ja Tytärsaaresta

Olen aina ollut kiinnostunut paikoista, joihin ei niin vaan pääse, ja nyt ovat sitten kyseessä ulkosaaret. Tällainen maakrapu ei ihan äkkiä tule ajatelleeksi, miten siellä kaukana saarilla on ollut elämää ja kuinka siellä on ollut kyliä ja ihmiset ovat siellä eläneet. Nämä saaret ovat Kotkan edustalla, mutta eivät ihan kivenheiton päässä. Nyt on... Lue koko vinkki »

Ulla-Maija Sievinen: Kymijoella

"Kymijoki on suuri ja mahtava. Se alkaa Päijänteen kaakkoiskulmasta Kalkkisten koskesta ja laskee Suomenlahteen viiden haaran kautta Kotkan ja Pyhtään alueilla. Haarasta riippuen pituutta Kymijoelle kertyy 184-204 kilometriä." Niinpä, kun on joella mahtavuutta, eipä liene ollenkaan huono asia, että siitä kirjoitetaan kirjoja. Ulla-Maija Sievinen on... Lue koko vinkki »

Tarja Raninen (toim.): Nummisuutareiden naapurit

Aleksis Kivi syntyi Palojoen kylässä Nurmijärvellä. Kivestä itsestään sekä hänen tuotannostaan on kirjoitettu lukemattomia kirjoja, tarinoita sekä artikkeleita. Kylästäkin toki, mutta aina Kiven näkökulmasta – siitä, miten kotikylän ihmiset päätyivät Stenvallin tuotantoon. Tässä mittavassa kokoomateoksessa entiset ja nykyiset kyläläiset puolestaan ... Lue koko vinkki »