A Yi: Täydellinen rikos

Täydellinen rikos

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nuori, juuri lukionsa päättänyt mies houkuttelee koulutoverinsa luokseen, tappaa tämän ilman sen suurempaa motiivia ja lähtee sitten pakomatkalle.

Kirjan nimi johtaa vähän harhaan. Kyse ei ole täydellisen rikoksen suunnittelemisesta; murha tehdään kirjassa nopeasti, eikä se vaikuta erityisen täydelliseltä, ainakaan jos täydellisen rikoksen määritelmään kuuluu se, ettei jää kiinni. Poliisit ovat nopeasti murhaajan jäljillä ja tämä joutuu pakenemaan monen mutkan kautta.

Alkuteoksen nimi Xiàmiàn, wǒ gāi gàn xiē shénme kääntyy suomeksi Google Translaten mukaan ”mitä minun pitäisi tehdä seuraavaksi?”, joka antaa vähän toisenlaisen kuvan – mutta ei kieltämättä kuulosta nimenä ihan yhtä iskevältä.

Iso osa Täydellisen rikoksen viehätysvoimasta perustuu tietysti kiinalaisen yhteiskunnan ja olojen kuvaukseen ja sen eksotiikkaan. Sama tarina Suomeen sijoittuvana olisi luultavasti vain vähän tympeä. Tässäkään päähenkilö ei varsinaisesti ole se tarinan lumovoimainen osa, syrjäytynyt ja välinpitämätön nuori mies on hahmona lähinnä epämiellyttävä.

Täydellinen rikos on osaltaan toki varmasti sosiaalista kommentaaria sekä siitä, mikä ihmisiä tällaiseen välinpitämättömyyteen ajaa että Kiinan yhteiskuntajärjestyksen ongelmia kohtaan.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...