Lars Mytting: Täyttä puuta : Pilko, pinoa ja kuivaa – puulämmittämisen taito

Osta kirja itsellesi

Toisinaan sitä vain törmää erinomaisiin tietokirjoihin. Täyttä puuta tuli luettavaksi yllättäen ja meinasin jopa jättää lukematta, mutta tulin kuitenkin vilkaisseeksi – ja jäin koukkuun! Tämähän on upea teos!

Norjalainen Lars Mytting on perehtynyt puulämmittämisen salaisuuksiin ja on kirjoittanut aiheesta todella houkuttelevan ja kiinnostavan kirjan. Esipuheessakin varoitetaan, että kirja herättää halun kokeilla ja vertailla. Minullakaan ei tulisijaa ole, kaukolämmöllä lämmitettävä kerrostaloasunto vain, mutta kummasti kirjan luettuani teki mieli puuhommiin. Väittäisin, että se jos mikä on hyvän kirjan merkki.

Kauniisti kuvitettu kirja käsittelee puulämmitystä monelta kantilta. Se esittelee puun, työkalut, pinoamisen ja kuivattamisen salaisuudet, tulisijat, polttamistekniikat ja niin edelleen – puulämmityksen koko kaaren metsästä tulisijaan, siis, tiiviisti ja vetävästi.

Suomennos on myös hyvin tehty. Kirjan on suomentanut Seppo Hovila, jonka lisäksi Anssi Orrenmaa on toimittanut kirjan suomalaisiin oloihin sopivaksi. Kirjaan on muun muassa lisätty luku saunoista – mitäpä norjalaiset sellaisesta ymmärtäisivät – ja pari suomalaista haastattelua ja muutenkin täydennetty tietoja Suomen oloihin sopiviksi. Hyvää työtä ja kustantamolle kiitos, että käännöksen kanssa ei ole oiottu mutkissa – nyt kirja on paljon parempi kuin pelkkä suora käännös norjalaisesta alkuteoksesta olisi.

Hieno kirja, joka sopii mainiosti vaikkapa lahjaksi kenelle tahansa polttopuun kanssa tekemisissä olevalle.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Hei, tämän minä sain juuri äskettäin voittona jostain lukija-arvonnasta. Selailin nopeasti sivuja ja ihan asiallisen tuntuista tekstiä. Kyllä tämä varmasti luettua tulee, kun Mikko vielä noin kehui.
    Sitä paitsi pääsen myös hommiin, koska kirjan lisäksi on tulossa halkaisukirves.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...