Alexander McCall Smith: Teetä ja sympatiaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mma Ramotswe on botswanalainen nainen, joka on perustanut Naisten Etsivätoimisto 1:n. Hän selvittää erilaisia tapauksia, joihin ihmiset nyt sattuvat tarvitsemaan yksityisetsivää. Tässä sarjan osassa suurimpana mysteerinä on jalkapallojoukkueen omistajan toimeksianto: joukkue on hävinnyt monta peliä ilmeisesti tarkoituksella, mutta ei ole tiedossa, että miksi ja kenen tahdosta.

Mma Ramotswe -sarja luokitellaan usein dekkareiksi, mutta tavallaan ne eivät tunnu kunnolla kuuluvan siihen kategoriaan. Ne poikkeavat tyyliltään aika paljon perinteisistä dekkareista eikä rikosten selvittely ole aina pääosassa. Omasta mielestäni sarja on juuri sopivaa kesälukemista. Kirjoissa on leppoisa meininki ja ne ovat tyyliltään suhteellisen kevyitä.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...