Sanna Ihatsu, Riitta Lehtonen, Heikki Piha ja muut: Terveisiä sairaalasta : postikortit kertovat pääkaupunkiseudun sairaaloiden historiasta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Terveisiä sairaalasta on kirja, joka kertoo pääkaupunkiseudun sairaaloiden historiasta. Se on teos, jossa on monta kiinnostuksen elementtiä:

  • Jos on kiinnostunut historiasta, niin tässä sitä tulee roppakaupalla, kun kerrotaan miten, miksi ja minne mikäkin sairaala on rakennettu ja kenen toimesta. Milloin se on ollut toiminnassa ja kuinka laajennettu, milloin mahdollisesti muuttanut muuten muotoaan tai lopetettu, palanut tai tuhoutunut sodassa.
  • Jos on kiinnostunut ylipäätään sairaaloista. Näin Sote-aikana on ihan erinomaisen mielenkiintoista saada tietää, miten joku sairaala on aloittanut vaikkapa ihan vaan 6-paikkaisena. Pieni on ollut kaunista ja kuinka se siitä on kasvanut. Millaisia uskomuksia ihmisillä oli erilaisista sairauksista. Miten tuberkuloosi jylläsi niin, että sen takia rakennettiin sairaaloita korkeille paikoille isoilla parvekkeilla.
  • Jos on kiinnostunut postikorteista, sillä tämän kirjan loistava kuvitus on postikortteista koottu. Toinen toistaan hienompia kortteja, joita ovat niin potilaat kuin henkilökunta sairaaloista lähetelleet. Korteilla kerrottiin se, mikä nyt tehtäisiin puhelimella viestinä.

“Nielurisat leikattiin eilen ja kaikki meni hyvin. Olin koko eilisen päivän horroksessa. Velliä on pakko syödä, mutta lujille se ottaa… Minulla oli tavallista ilkeämpi juttu, kun piti neuloa pari tikkiä. Tule nyt katsomaan, jos ennätät. Ja tuo yksi kukka, noloa kun olen ainoa, jolla ei ole kukkia.” (Vuodelta 1955.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...