Stephen King: Tervetuloa Joylandiin

Tervetuloa Joylandiin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kaikkien aikojen menestyneimmältä kauhukirjailijalta Stephen Kingiltä on jälleen julkaistu uusi kirja. Tämänkertainen, Tervetuloa Joylandiin, on osa Kingin viimeaikaista taipumusta kirjoittaa kauhun ulkopuolelta. (Muita tällaisia kirjoja häneltä ovat muiden muassa aikamatkustuskirja 22.11.63 ja vielä kääntämätön Mr. Mercedes, joka on dekkari.) Tervetuloa Joylandiin on genrensä puolesta jännitystä, vaikka kauhun elementeiltä ei voi välttyä Kingin ollessa kirjoittajana.

Tarinan keskipisteenä toimii Joyland-huvipuisto, joka tulee juuri niin pahaenteisenä kuin Stephen Kingiltä voi olettaa. Pelottavimpana yksityiskohtana toimii tivolin kummitusjuna, jonka kyydissä nainen on murhattu neljä vuotta aiemmin. Tekijää ei koskaan saatu kiinni ja naisen sanotaan kummittelevan yhä junassa.

Eniten tarina koskettaa Devin Jonesia, kesätyöntekijää, joka on ajautunut huvipuistoon töihin särkyneen sydämensä takia. Hän ottaa selvittääkseen murhan ja pian huomaakin uskovansa murhaajan olevan yhä huvipuistossa.

Kingin vahvuudet eivät vaihdu. Hän on loistava värittämään kertomuksiaan pienillä ja elävillä yksityiskohdilla. Ne tekevät tarinasta mielenpainuvamman. 1970-luvun Maine on myöskin Kingin faneille tuttua maisemaa. Ympäristö tuntuu miellyttävästi tutulta, eikä liiaksi kuluneelta.

Tervetuloa Joylandiin on huomattavasti Kingin yleistuotantoa hienovaraisempaa. Luvassa ei ole niinkään yksinkertaista kauhua, vaan syvällinen tarina aikuiseksi kasvamisesta. Siksi sitä voi suositella niin Kingin vakituisille lukijoille, kuin niille jotka kauhugenreä yleisesti karttavat.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...