Terhi Tarkiainen: Tessa, eli kuinka veret seisautetaan

Tessa, eli kuinka veret seisautetaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olen tutustunut useampaan Terhi Tarkiaisen kirjaan ja joka kerran olen aina yhtä hämmästynyt siitä, kuka kirjoittaja on ja miten niin se voi sijoittaa tapahtumat vaikka minne ja mihin aikaan? Kuten 1700-luvulle ja ihan muualle kuin Suomeen. Meni tosi kauan, että sain yhdistettyä Lappeenrannasta kotoisin olevan kirjailijan kertomaan 1750-luvun Skotlannista.

Vaan on se kannattanut. En mitenkään ymmärrä, miten koukutuin näihin kirjoihin, koska en ole mitenkään historiallisen viihdekirjallisuuden ystävä. Anteeksi kamalasti, mutta luin nuorena tyttönä Linna-sarjaa ja sitten kun kasvoin, niin se oli siinä. Nyt minulla on sitä mitä ilmeisemmin alkanut aikuisen vaiheen Linna-sarjan kausi.

Tessa, eli kuinka veret seisautetaan on aivan mahtava tarina. Tessa on ollut naimisissa kirurgin kanssa ja siinä sivussa seurannut yhtä sun toista, ottanut opikseen. Karattuaan miehensä luota hän on sitten harjoittanut välskärin tointa.

Hänen pakeilleen tulee sitten mukiinmenevä jakobiittikarkuri, joka on saanut musketinkuulan sisuksiinsa. Kun Tessa saa hänet pelastettua ja hoideltua, niin siitähän seuraa yhtä sun toista. Odotettavissa on jännittäviä käänteitä.

Tessalla on läheinen sydänystävä, Queenie, ja sitten on Tessan poika Jamie. Koko sakki joutuu jakobiittikarkuri Duncanin vuoksi jos vaikka minkälaisiin seikkailuihin. Tessa pelastaa ja auttaa monia, mutta oma henkikin on välillä sillä hilkulla.

Tessa hoitelee Duncanin kaikin mahdollisin tavoin ja ihan kelpo mies hänestä saadaan. Vihaa ja rakkautta sataa vuoron perään. Pääasiassa on kuitenkin se, että Tessa on kirurgi, osaa käyttää opittuja taitojaan. Ne ovat kuvattu niin hyvin, että melkein veri roiskuu sivuilta.

Silti olen vaan hämmästynyt, että kirjailija, joka on syntynyt, kun minä vietin hullua nuoruuttani, osaa niin hyvin ja vetävästi kirjoittaa uskomatonta settiä. Tarina kulkee todella hyvin ja siellä on kohtia, että rivien välistä tihkuu huumoria ja sellaista kivaa kepeyttä. Saahan sitä hämmästellä ja ihastella, että on ihmisiä, jotka osaavat niin hyvin kertoa tarinoita.

Tessa on Vallattomat viettelijät -sarjaa, mutta kirjoja ei tarvitse lukea kronologisesti vaan voi ihan huoletta lukea missä järjestyksessä tahansa. Jokaisessa on vain pääosassa aina oma vallaton viettelijätärensä.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...