Timo Kalevi Forss: The 69 Eyes

The 69 Eyes

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

The 69 Eyes on ollut suomalaisen musiikkikentän kiinteä jäsen yli 30 vuotta. Bändi on pysynyt samassa kokoonpanossa ja kiertänyt eri puolilla tasaisesti. The 69 Eyes -kirja kurkistaa goottirockin suurimman bändin kulisseihin.

Kirjan toimittanut Timo Kalevi Forss on palkittu tietokirjailija, joka on ollut monessa mukana. Ennen The 69 Eyes -kirjaa hän on kirjoittanut muun muassa Gösta Sundqvistia ja Reino Helismaata käsittelevät teokset. Forss on myös muusikko ja sanoittaja.

The 69 Eyes -kirja kattaa koko yhtyeen uran ja valoittaa imagostaan tarkan yhtyeen toimintaa. Kirja on vähemmän tarinoita konttailuista huumepäissään ja enemmän uran haasteiden kuvaamista. Osa yhtye-elämäkertojen lukijoista on juuri maukkaiden tarinoiden perässä, mutta itse pidin asiakeskeisyyttä piristävänä vaihteluna. Esimerkiksi kiertue-elämä Etelä-Amerikassa oli kiinnostavaa luettavaa.

Teoksessa parasta on sen rehellisyys. Monelle muulle taholle olisi varmasti ollut paljon vaikeampaa myöntää, että esimerkiksi tyyliä tarkoituksellisesti muutettiin kohti valtavirtamusiikkia menestyksen perässä.

The 69 Eyes on asiapitoinen rockhistoriikki. Se esittää kattavasti yhden omaleimaisimman suomalaisyhtyeen tarinan. Sitä voi suositella bändin faneille ja rock-elämästä kiinnostuneille.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 238 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...