Amy Lo: The Book of Mah jong

The Book of Mahjong

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämän viehättävän mahjong-kirjan olemassaolon oikeutus on sen esittelemä kiinalainen mahjong. Aiheesta ei ole englanniksi montaa kirjaa: jostain syystä tämä varsin suosittu mahjongin tyyli on englanninkielisissä kirjoissa jäänyt vähemmälle huomiolle.

Kiinalainen Amy Lo tuntee pelin ja esittelee sen taitavasti. Kirja alkaa kantonilaisen mahjongin perusteellisella ja hyvin kuvitetulla esityksellä. Tämä peli tunnetaan myös vanhoina sääntöinä tai Hong Kong -mahjongina. Kyseessä on yksi helpoimmista mahjongin muodoista, Hong Kong Old Style sopii erittäin hyvin uusille mahjongin pelaajille.

Sääntöjen esittelyn jälkeen käydään läpi mahjong-strategian perusteet tiiviisti. Myös hyvät tavat saavat pari sivua. Sen jälkeen syöksytään haastavamman shanghailaisen mahjongin pariin. Nämä uudet säännöt muistuttavat koko lailla vanhoja, mutta niiden pisteenlasku tarjoaa pelaajille monipuolisempia mahdollisuuksia. Siksi ne sopivat kokeneemmille pelaajille.

Lopuksi käsitellään pikaisesti pari erikoisuutta, eli 12 tiilen mahjong ja taiwanilainen 16 tiilen mahjong. Nämä ovat mukava täydennys kirjalle.

The Book of Mah jong on kaunis, selkeä ja helppolukuinen kirja. Siinä on mukavan runsaasti kuvia, jotka havainnollistavat pelin kulkua. Kiinankielistä termistöä on mukana runsaasti. Teksti voisi olla paikoin selkeämpääkin ja kirja hehkuttaa kansiliepeessä mahjongin tuhatvuotista historiaa, mutta sen suurempaa valittamisen aihetta kirjassa ei ole.

Kirja ansaitsee paikkansa missä tahansa mahjongia käsittelevässä kokoelmassa ja sopii kantonilaisten sääntöjen helppouden vuoksi mukavasti myös mahjongista kiinnostuneiden ensimmäiseksi kirjaksi aiheesta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...