Joe Abercrombie: Ase itse

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Logen – arpien peittämä tappokone pohjoisesta. Sand dan Glokta – raajarikoksi pahoinpidelty entinen miekkasankari, josta tuli inkvisiittori. Jezal dan Luthar – hyväosainen ja omahyväinen miespuolinen pissis. Ferro – entinen orjatar etelän pahaa uhkuvasta keisarikunnasta. Bayaz – esiaikojen puolijumalan ensimmäinen opetuslapsi, comebackin tehneenä.

Voiko tämä olla se porukka, joka tulee pelastamaan maailman? Kyllä se taitaa niin olla! Meillä on kuin onkin käsissämme taas uusi, herooinen trilogia nimeltään The First Law!

Ilahduttavaa, että Abercrombie kirjoittaa maailman pelastamisesta mielenkiintoisesti, pienesti, henkilöhahmovetoisesti, hauskasti ja lahjakkaasti. Heroismi on mukavasti vääntynyttä, sankarit surkeita, ja kiusallisinta kaikesta: lukija laitetaan sympatiseeraamaan mitä inhottavimpia hahmoja. Varmastikin, jos pitää George R.R. Martinin Tulen ja jään laulu -valtapelifantsusarjasta, pitää myös tästä. Hahmot ovat kiinnostavia ja erityisesti rosoisia, dialogi nasevaa. Juonessa on loppua kohden väkisin pinnistetyn makua, mutta tyyli pelastaa kokonaisuuden.

Sarjasta on ilmestynyt tähän mennessä suomeksi vain ensimmäinen osa. Jatkot Before They Are Hanged ja The Last Argument of Kings on luettava toistaiseksi englanniksi.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...