Igor Chimisso, Alessandro Ferrari ja Matteo Piana: The Mandalorian : sarjakuvaromaani

Star Wars : The Mandalorian

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Star Wars -tuotteita löytyy laidasta laitaan, jopa niin paljon, että ajoittain niitä on vaikea erottaa toisistaan. The Mandalorian -sarjakuvaromaani on käännös italialaisesta Panini-kustantamon sarjakuvasta. The Mandalorianista on myös Marvelin julkaisema sarjakuva, joka on ihan eri teos.

Mandalorialainen on Star Warsissa eeppinen palkkionmetsästäjä, joka jahtaa kohteita, joita palkkionmetsästäjien killalle asetetaan. Työt ovat kuitenkin vähissä ja Mandalorian joutuu hyväksymään killan ulkopuolisen epävirallisen työtehtävän. Työstä maksetaan hyvin, mutta työnantaja ei voisi olla pahempi: Imperiumi. Mandalorialaisen kova ulkokuori joutuu koetukselle, kun hänen kohteensa paljastuu olevan alienivauva.

Mandalorialaisessa on paljon ominaisuuksia, joita nuoret lapset varmasti ihailevat. Hänellä on jänniä varusteita ja hieno avaruusalus. Tarina on suhteellisen suoraviivainen ja ulkoisilta ominaisuuksiltaan sarjakuva on komea. Taide on myös varsin uskollista tv-sarjalle.

Sarjakuvasovituksessa on kuitenkin muutamia ongelmia. Ensinnäkin juoni tuntuu hyppivän paikoitellen hyvinkin epäsulavasti. Jos itse olisin ollut teoksen käsikirjoitusta luomassa, olisin leikannut sivuseikkailuja pois ja esittänyt tarinan ytimen tarkemmin.

Kun televisiosarjasta tehdään kaksi sarjakuvasovitusta samaan aikaan, näitä on vaikea olla vertailematta. Marvelin kokonaisuus käsittää kahdeksan lehteä, siinä missä Paninin sarjakuvaromaani on noin kolmen lehden pituinen. Se on iso ero, sillä voimakkaasti hyppelehtivä juoni olisi eheämpi, jos lisäsivuja olisi ollut tekijöiden käytettävissä.

Kokonaisuutena The Mandalorian on hyvä sarjakuvaromaani. Sitä voi suositella erityisesti vähän nuoremmille Star Wars -faneille.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...