Christophe Blain, Joann Sfar ja Lewis Trondheim: Dungeon: The early years: Volume 1: The Night Shirt

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun näin Lewis Trondheimin, Joann Sfarin ja Christophe Blainin nimet saman sarjakuva-albumin kannessa, ajattelin, että tämän on pakko olla hyvää.

Ja se on hyvää. Trondheimin ja Sfarin käsikirjoittama ja eri piirtäjien kuvittama Dungeonsarja kertoo Dungeons and Dragons -roolipeliä ja miekka ja magia -kirjoja irvailevaan tyyliin jonkinlaiseen historialliseen miljööseen sijoitetusta kaupallisesta luolastosta, jonne kaikenlaiset seikkailijat voivat mennä toteuttamaan itseään. Sarjasta voi halutessaan lukea lisää Wikipediasta, mutta tämä sarjan aikajanassa ensimmäinen nide ei pääse vielä kovin pitkälle idean kanssa.

Tarinassa nuori Hyacinthe de Cavallere lähtee kotoaan kaupunkiin oppimaan elämää setänsä ohjauksessa. Idealistinen ja optimistinen kukonpoika (kaikki henkilöt ovat eläimiä tai muita otuksia) saa sen tavallisen tarinan juonen mukaan kokea melkoisia pettymyksiä. Eräänä iltana hän saa puuskan ryhtyä naamioituneeksi oikeuden puolustajaksi ja ryntää ulos miekka kädessä ja pelkässä yöpaidassa — siitä albumin nimi.

Siinä tapahtuu sitten kaikenlaista — sankarillista, roistomaista, hassua ja etenkin outoa. Blainen pikkuisen naivistinen ja pikkuisen sotkuinen piirrostyyli sopii hyvin henkeen.

Dungeonin tarina jakaantuu useaan osaan ja on poikinut pari spin-offiakin. Vain osa albumeista on saatavilla englanniksi, joten tämä on hyvä hetki päättää verestää lukioranskaansa, jos sellaista on lukenut.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...