Christophe Blain, Joann Sfar ja Lewis Trondheim: Dungeon: The early years: Volume 1: The Night Shirt

Osta kirja itsellesi

Kun näin Lewis Trondheimin, Joann Sfarin ja Christophe Blainin nimet saman sarjakuva-albumin kannessa, ajattelin, että tämän on pakko olla hyvää.

Ja se on hyvää. Trondheimin ja Sfarin käsikirjoittama ja eri piirtäjien kuvittama Dungeonsarja kertoo Dungeons and Dragons -roolipeliä ja miekka ja magia -kirjoja irvailevaan tyyliin jonkinlaiseen historialliseen miljööseen sijoitetusta kaupallisesta luolastosta, jonne kaikenlaiset seikkailijat voivat mennä toteuttamaan itseään. Sarjasta voi halutessaan lukea lisää Wikipediasta, mutta tämä sarjan aikajanassa ensimmäinen nide ei pääse vielä kovin pitkälle idean kanssa.

Tarinassa nuori Hyacinthe de Cavallere lähtee kotoaan kaupunkiin oppimaan elämää setänsä ohjauksessa. Idealistinen ja optimistinen kukonpoika (kaikki henkilöt ovat eläimiä tai muita otuksia) saa sen tavallisen tarinan juonen mukaan kokea melkoisia pettymyksiä. Eräänä iltana hän saa puuskan ryhtyä naamioituneeksi oikeuden puolustajaksi ja ryntää ulos miekka kädessä ja pelkässä yöpaidassa — siitä albumin nimi.

Siinä tapahtuu sitten kaikenlaista — sankarillista, roistomaista, hassua ja etenkin outoa. Blainen pikkuisen naivistinen ja pikkuisen sotkuinen piirrostyyli sopii hyvin henkeen.

Dungeonin tarina jakaantuu useaan osaan ja on poikinut pari spin-offiakin. Vain osa albumeista on saatavilla englanniksi, joten tämä on hyvä hetki päättää verestää lukioranskaansa, jos sellaista on lukenut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.