Tom Sloper: The Red Dragon & The West Wind

The Red Dragon and the West Wind

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tom Sloper on tuttu nimi kenelle tahansa, joka on etsinyt netistä mahjong-tietoutta, sillä Sloperin Mah-jong Zone -nettisivu on kattavin englanninkielinen mahjong-sivusto. Sloperin nimi tuokin kirjalle välitöntä arvovaltaa.

Nimi antaa jo viitettä, mitä on luvassa: punainen lohikäärme on tietysti Kiina ja länsituuli viittaa Yhdysvaltoihin. Alaotsikko The Winning Guide to Official Chinese & American Mah-Jongg kertoo tarkasti, mistä on kyse. Kirjassa on lyhyt kuvaus mahjongin historiasta ja sitten sukelletaan asiaan: 90 sivua yhdysvaltalaista mah-jonggia ja 90 sivua uusia kiinalaisen kilpamahjongin sääntöjä. Kummankin pelin kohdalla käsitellään myös strategiaa, pääasiassa alkeistasolla.

Amerikkalainen mah-jongg on mahjong-maailman kummajainen ja suomalaiselle lukijalle tämä osuus kirjasta on lähinnä kuriositeetti, jota ilmankin tulisi toimeen. Uudesta kilpamahjongista ei sen sijaan ole montaakaan kirjaa olemassa, joten se osa kirjasta on ehdottomasti tutustumisen arvoinen mahjong-harrastajalle.

Sloperin tyyli on tuttu nettisivuilta, tosin kirjassa Sloper on huomattavasti nettisivujaan asiallisempi – hyvä niin. Kummankin pelin kohdalla säännöt on kahteen kertaan, ensin tiiviin virallisesti ja sitten laajemmilla selityksillä varustettuna. Minusta se on mukava ratkaisu, vaikka siitä toistoa tuleekin. Kirjan arvo onkin lukemiston sijasta oppaana, joka sujautetaan kassiin mukaan kun lähdetään pelaamaan mahjongia ja josta tarkistetaan ratkaisu pelin aikana herääviin ongelmiin.

Jotakuinkin ainoana virallista kiinalaista kilpamahjongia käsittelevänä teoksena The Red Dragon & the West Wind on joka tapauksessa lähes korvaamaton.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...