Ellen Kushner: Thomas Riiminiekka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja kertoo yhden tulkinnan skottilaisesta Thomas the Rhymer -legendasta, joka myös True Thomas -nimellä tunnetaan. 1200-luvulla elänyt historiallinen Thomas oli laird, jolla oli ennaltanäkijän taitoja. Balladien Thomas taas sekaantuu keijujen tekemisiin ja päätyy Haltiamaan kuningattaren viemänä Haltiamaahan seitsemäksi vuodeksi.

Näin käy tässä romaanissa, jossa Ellen Kushner kertoo Thomas Riiminiekan tarinan neljästä eri näkökulmasta. Tarina koostuu ikään kuin neljästä novellista, jotka kiinnittyvät yhdeksi yhtenäiseksi kertomukseksi. Thomas joutuu seitsemäksi vuodeksi Haltiamaahan, mutta palaa sieltä ihmeellisen lahjan kanssa – mutta kaikki Haltiamaan lahjat eivät ole siunauksia ihmisten mailla.

Tarina on mielenkiintoinen, tyyli tuo kenties mieleen Patricia McKillipin työt. LibraryThingin automaattisuosituksissa Riiminiekan ystäville suositeltiin Winter Rosea, eikä se ole ollenkaan kehno suositus. Kirjoja yhdistää sitä paitsi sekin, että Winter Rose on Tam Lin -legendan uudelleenlämmittelyä ja Thomas Riiminiekkaa pidetään tarujen Tam Linin todellisena esikuvana.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...