Ellen Kushner: Thomas Riiminiekka

Osta kirja itsellesi

Tämä kirja kertoo yhden tulkinnan skottilaisesta Thomas the Rhymer -legendasta, joka myös True Thomas -nimellä tunnetaan. 1200-luvulla elänyt historiallinen Thomas oli laird, jolla oli ennaltanäkijän taitoja. Balladien Thomas taas sekaantuu keijujen tekemisiin ja päätyy Haltiamaan kuningattaren viemänä Haltiamaahan seitsemäksi vuodeksi.

Näin käy tässä romaanissa, jossa Ellen Kushner kertoo Thomas Riiminiekan tarinan neljästä eri näkökulmasta. Tarina koostuu ikään kuin neljästä novellista, jotka kiinnittyvät yhdeksi yhtenäiseksi kertomukseksi. Thomas joutuu seitsemäksi vuodeksi Haltiamaahan, mutta palaa sieltä ihmeellisen lahjan kanssa – mutta kaikki Haltiamaan lahjat eivät ole siunauksia ihmisten mailla.

Tarina on mielenkiintoinen, tyyli tuo kenties mieleen Patricia McKillipin työt. LibraryThingin automaattisuosituksissa Riiminiekan ystäville suositeltiin Winter Rosea, eikä se ole ollenkaan kehno suositus. Kirjoja yhdistää sitä paitsi sekin, että Winter Rose on Tam Lin -legendan uudelleenlämmittelyä ja Thomas Riiminiekkaa pidetään tarujen Tam Linin todellisena esikuvana.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...