Monica Hughes: Tietokoneen vangit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ihmiskunnan vajottua sekasorron aikaan joukko ihmisiä sulkeutui Arkki Ykköseen, valtavaan suojarakennelmaan, jonka sisällä ihmiskunnan tietovarannot haluttiin säilyttää turvassa. Arkissa vallitsee tiukka luokkajärjestelmä ja vain lordeilla on pääsy kaikkeen tietoon.

Vasta lordiksi päässyt Tomi joutuu keskelle orjien kapinaa ja selviää hengissä vain niukasti, paeten ulos arkista. Minkälainen maailma ulkona odottaakaan!

Luin kirjan ensimmäisen kerran joskus 15 vuotta sitten; silloin kirja jätti lähtemättömän vaikutuksen. Näin myöhemmin luettuna tarina vaikuttaa aika yksinkertaiselta, mutta toimii silti – suosittelisin tätä edelleen scifistä kiinnostuneille lapsille ja nuorille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...