Guy Gavriel Kay: Tigana

Tigana

Osta kirja itsellesi

Tiganan maakuntaa Kämmenen niemimaalla on kohdannut synkkä kohtalo. Kun kaksi noitakuningasta jakoi niemimaan keskenään, toisen kuninkaan poika kuoli Tiganassa. Tästä kostoksi noitakuningas hävitti maan tyystin, pyyhkien sen nimen ihmisten mielistä. Vain Tiganassa syntyneet voivat enää kuulla maan nimen ja kun viimeinenkin heistä kuolee, Tigana häviää historiasta.

Tigana ei kuitenkaan ole vielä unohtunut ja vastarintaliike on olemassa. Noitakuninkaan surmaaminen ei kuitenkaan ole helppo tehtävä, etenkin kun Kämmenen vapauttamiseksi samalla pitää eliminoida myös niemimaan toista puoliskoa hallitseva toinen noitakuningas.

Tigana on Kayta parhaimmillaan: eeppistä aikuisten fantasiaa, jossa synkät tapahtumat, toivonpilkahdukset ja voiton hetket sekoittuvat tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Suomeksi Tigana on julkaistu monien fantasiakirjojen tapaan kahdessa osassa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...