Mika Rättö: Tihkuluodon kuiskaajat

Osta kirja itsellesi

Porin monitoimikone Mika Rättö on tuttu nimi musiikkipiireistä. Kirjailijana Rättö on tähän asti keskittynyt näytelmiin, nyt Rättö debytoi romaanikirjailijana tällä värikkäällä satukirjalla, joka kertoo synkeänankeasta Tihkuluodosta ja luodolla asuvasta elämäntaiteilija Hiili Hansson Kekäleestä. Rättö on myös kuvittanut kirjan.

Hiili välttelee työntekoa, mutta joutuu lopulta nöyrtymään ja yrittämään opiskelua kaupungissa. Eihän siinä hyvin käy, mutta erinäisten käänteiden jälkeen Hiili löytää kuin löytääkin kaksi samanmielistä kumppania ja elämälleen uuden tarkoituksen: valtuustonsa hylkäämä Tihkuluoto on pelastettava.

Seuraa järjenvastainen ja kiemurainen seikkailu, jossa Hiili ystävineen taistelee yllättävien ja jopa surrealististen käänteiden halki herättääkseen kotiseutunsa takaisin henkiin. Aate on jalo, mutta tehtävää suorittava kolmikko koheltaa miten sattuu.

Tihkuluodon kuiskaajat on todellakin satumainen kirja, mutta vähän samalla tavalla kuin Mike Pohjolan Kadonneet kyyneleet. Kirjassa riittää tekstiä sen verran, ettei sitä ihan hetkessä iltasatuna lueta. Sen parasta kohderyhmää taitavatkin olla vähän varttuneemmat satujen ystävät, nuortenkirjaksi kustantajakin on sen luokitellut.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...