Christina Andersson: Tiikeri Luukas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pikkupentuna näin animaation pahasta jättiläisestä, ja seikkaili siinä tarinassa jokin tiikeri Luukas ja vihreä kääpiökin. Tarinaan tutustuminen aikuisiällä kirjallisessa muodossa antaa tarinaan hyvin erilaisen näkökulman…

Oikeasti on kyse tarinasta Tiikeri Luukkaasta, joka lähtee etsimään itseään, löytää matkalla itsestään uusia puolia ja oppii, että pahat tyypit eivät ole pahoja ihan silkkaa ilkeyttään, vaan kyllä siihen jokin syy löytyy.

Lopussa kaikki ovat ystäviä, paitsi että ihan silkka tyhjänpäiväisyys saa palkkansa.

Tuntui lapsena hirveän epäuskottavalta. Pahiksetko ymmärtäisivät tekonsa ja katuisivat? Vielä parikymmentä vuotta myöhemminkin epäilyttää.

Tarina on silti kerrottu aika lutuisan salaviisaasti. Lisäksi tuollaisen sadun ahmii tätä nykyä aamupalaksi.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...