Anna Gavalda: Karkumatka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anna Gavaldan uusi suomennettu pienoisromaani on hauska, ironinen ja haikea kuvaus sisarusten matkasta tylsiin häihin ja mihin lopulta päädytään.

Matkan alussa jo kaikki tuntuu menevän pikkuisen pieleen ja sisarusten pohjimmaiset luonteet käyvät hyvin selville. Simon, tämän säntillinen vaimo Carine sekä Simonin siskot; boheemi sinkku Garance ja avioeroa läpikäyvä Lola kuvataan hetkissä, jotka ovat heille kovin tyypillisiä. Automatkalla sattuu ja tapahtuu, sananvaihto on herkullisen osuvaa sekä välillä suorastaan häijyä, kuten sisarusten kesken saattaa olla.

Kun lopulta erinäisten tilanteiden jälkeen päästään juhlapaikalle, he kuulevat, että kuopus Vincent ei työkiireidensä vuoksi pääsekään häihin. Carine on muiden mielestä jo esittänyt riittävästi kärkeviä mielipiteitään ja kommenttejaan, joten hänet tipautetaan huoletta kyydistä. Tosin pieni lappu jätetään tiedoksi. Muut päättävät karata viettämään päivää Vincentin luo, joka asustaa vanhassa linnassa ja vetää siellä omalaatuisia opastuskierroksia turisteille.

Päivästä tulee antoisa, lämmin ja täynnä muisteluita lapsuudesta. Kaikki sisarukset kokivat erilaisena vanhempien eron, toistensa käytöksen sekä ainaiset omituiset tapahtumat, joita lapsena nuorimmat eivät ainakaan ymmärtäneet. On kuin viimeinen lapsuuden päivä elettäisiin uudelleen, huolettomana, iloisena, antoisana, täynnä muistoja. Päivä huipentuu kyllä häihin, mutta aivan toisiin kuin he olivat alunperin menossa. Häihin, joissa ei vaatteilla koreilla ja menokin on taatusti raisumpaa ja hauskempaa. Yllätyksiä on tulossa itse kullekin – ja musiikki soi…

Gavaldalta mukavan raikas, jos kohta sisarusten suhteita sekä muitakin ihmissuhteita pohdiskeleva pienoisromaani, jossa pieneen sivumäärään mahtuu paljon kohtaloita ja tapahtumia; hassua ja hölmöä, syitä ja seurauksia, ulkokuoren pettämistä ja sisimmän paljastumista. Kaihoisa ja mielenkiintoinen kesäkirja.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...