Robert Arthur: 3 etsivää ja änkyttävä papukaija

3 Etsivää ja änkyttävä papukaija

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alfred Hitchcock -brändillä leimatut 3 etsivää -dekkarit olivat suuri suosikkini lapsena. Koulun kirjastosta niitä lainattiin, kirjat nauttivat laajaa suosiota luokan poikien keskuudessa. Olisinko ollut kolmannella-neljännellä luokalla, kun kirjojen suosio oli huipussaan. Luin varsin monta, mutta en varmaankaan kaikkia; kirjoja on nimittäin yhteensä 43. Koulun kirjastossa muistelisin kirjojen olleen aakkostettu Alfred Hitchcockin kohdalle, vaikka Hitchcockilla ei luonnollisesti ole kirjojen luomisessa osaa eikä arpaa.

Änkyttävä papukaija alkaa yksinkertaisena papukaijavarkautena, mutta laajenee siitä varsin mutkikkaaksi rikosvyyhdiksi. Puhuvilla papukaijoilla on viesti, jonka merkitys on melkoinen mysteeri. Tarinassa riittää yllättäviä käänteitä. Näin 15 vuotta myöhemmin kirjassa on omat omituisuutensa, mutta 1960-luvulta peräisin olevaksi jutuksi kirja on yllättävänkin mainio. Suosittelisin edelleen pojalleni, jahka vähän varttuu.

Varania-sivusto esittelee sarjan levinneisyyttä ympäri maailman, myös Wikipediassa on paljon tietoa. Mielenkiintoista kyllä, kirjoja julkaistaan yhä Saksassa. Saksalainen 3 etsivää ja Pääkallosaari -elokuva filmattiin viime vuonna, joten sarja todellakin elää. Suomessa julkaiseminen loppui ensimmäiseen osaan myöhäisempää Crimebusters-sarjaa, eikä ihme: Kuuma Cadillac “uudisti” brändiä ja pilasi koko jutun.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...