Vilja-Tuulia Huotarinen: Seitsemän enoa

Seitsemän enoa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Runotarina seitsemästä enosta tai yhtä hyvin seitsemälle enolle. Kertoja elää kuin yhtä aikaa lapsuuttaan ja nykyhetkeä yrittäen kelata vuosia taaksepäin. Hän muistelee enoja, kirjoittaa heistä ja näkee jopa unia enojen puolesta.

Enoilla on kuvaavat kutsumanimet kuten eno Ruusunpuna ja eno Viilinvalmis­taja. He ovat metsäläisiä ja maalaisia, mutta yksi on suurkaupungin eno. Enoil­le tuovat vastapainoa kuusiosainen Loru miniöistä sekä avoimesti nimetty Vilja-Tuulian muistiinpanot.

Runoissa on lapsen tarkkanäköisiä huomioita ja niiden kautta pohdintoja nykyhetkeen. Proosamuotoiset runot ovat kuin vanhan lipaston lukittuja ylä­laatikoita, joita avatessa ei tiedä mitä löytää. Vilja-Tuulia Huotarisen kieli on rikasta ja kiehtovaa, hän käyttää paljon vanhoja sanoja.

Maaseutuhenkinen sekä nostalginen runokokoelma, jossa lukija pääsee mukavalle aikamatkalle.

Te olitte se paikka, enot
minä olin teidän varjonne.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...