Vilja-Tuulia Huotarinen: Drive-in

Drive-In

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ella on geologi, joka on matkustanut Islantiin kivien perässä, tekemään tutkimustyötä. Väitöskirja hohkakivistä ja tulivuorista ei kuitenkaan oikein etene. Kivet eivät myöskään ole ainoa syy, miksi Ella Islantiin matkusti. Sydämen asioilla oli osansa. Islantiin Ella on kuitenkin juurtunut, vaikka alkuperäinen romanssi päättyikin ja myöhempikin suhde islantilaismieheen on jo ohi.

Kirjan alussa Ellan entinen miesystävä soittaa tämän kodin ovikelloa, mutta Ella ei vastaa. Hän on Keflavíkin lentokentällä ottamassa vastaan siskontyttönsä Valan. Vala saapuu Islantiin mielessään hullu hanke: hän haluaa pystyttää drive-in-elokuvateatterin, jossa esitettäisiin suomalaisia romanttisia elokuvia. Ellan mielestä hanke on mieletön, mutta sellainen Vala on; ei häntä ole koskaan ennenkään järkisyyt pidätelleet.

Suomessa Ellan sisko Marketta ja äiti järjestelevät Ellan isän kuolinpesää. Islannissa asuvaa Ellaa vaivataan kaikenlaisilla asioilla. Isällä oli useita pakastimia ja Ellan pitäisi huolehtia niiden siirtämisestä, ovathan ne ongelmajätettä. Mitä Ella niille Islannista käsin tekisi, hän pohtii, mutta Marketta sälyttäisi asian mielellään Ellan harteille.

Vala ja Ella kohtaavat islantilaisia elokuvapäättäjiä, elokuvaviikkojen johtajan Birtan ja filmi-instituutin päällikön Axelin. He ovat, sattumoisin, Ellan ex-miehen Kjartanin täti ja isä, ja Ella asuu Birtan omistamassa talossa. Pieni maa, pienet piirit.

Runoilijuus näkyy Drive-inissä, jo sisällysluettelo kuulostaa runolta lukujen kauniiden nimien ansiosta. Tiivis romaani kuvaa, miten Ellan elämän peruskivet järjestyvät uuteen järjestykseen. Vanhat, kesken jääneet asiat saavat uusia muotoja. Ellan Islantiin saattanut poikaystävä Eyvindur ilmaantuu yllättäen maisemiin, isän poismeno saa jonkinlaisen ratkaisun, välit siskoon ja äitiin ravistuvat vähän uuteen asentoon. Huotarinen vangitsee romaanin viehättäviin islantilaisiin puitteisiin kauniisti hetken, jolloin ihmisen elämässä asiat järjestyvät uudella tavalla.

Jenni Saari on jo jonkin aikaa ollut suosikkejani kirjojen kansien kuvittajina. Drive-in on jälleen yksi nappiosuma. Kirjan ulkoasu on yksinkertaisen tyylikäs, tämä kirja on esineenä kaunis.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...