Antti Ervasti ja Matti Pikkujämsä: Tilkkanen terapiaa

Tilkkanen terapiaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

116 grammaa mielelle terveyttä, puolitoistakiloisille ihmisaivoille askaretta ‘pila’piirroksina. Puhuvina eläinhahmoina.

Vähän varovasti pyörittelen hupaista mustavalkokirjasta kämmenellä, raottelen sivuja, punniskelen painoa, kurkistelen kuvia ja luettuani ‘Suositun CupOfTherapy-someilmiön tekijät avaavat lempeästi isoja ja pieniä solmukohtia‘ takasivulta, rohkenen astua sisään.

Josko eivät jymäyttäisikään – sentään psykoterapeutti ja tunnettu kuvittaja, graafinen suunnittelija sekä arvokas kustantaja asialla: Antti Ervastin ja Matti Pikkujämsän kirjanen Tilkkanen terapiaa, Otava 2017. Näistä ohuista kirjoista kun ei aina tiedä: vaikka nenästä vetäisivät lukijaansa lapsenomaisine eläinhahmopiirroksineen ja teksteineen; vähän semmoinen kuva jäi viimeksi vastaavankokoisesta läpäköstä.

Täytyy ensin ottaa selvää taustoista.

Joo, tosissaan ovat, kirjan tuotosta prosentit menevät mielenterveystyöhön, kaiken takana on CupOfTherapy-konsepti.

Isolla lehmän röllykkämahalla kirja alkaa, onnellisella selällään rötköttävällä naudalla, jolla on kuusi tissiä taikka utaretta normaalin neljän sijasta, itsetunto silti:

“Aika jees.”

Vissiin joku iPad sillä kohotetussa sorkassa, sitä syrjäsilmin tsiigailee.

Piirroksensa Pikkujämsä on vedellyt paksulla pensselillä, vähän niin kuin alakoululaisen malliin, mikä sen kuin söpöyttää kuvia ja pehmentää aiheita, jotka voivat olla yksilölle raskaitakin perheriitoineen, rakastamisvaikeuksineen, yksinoloineen, avioeroineen, lapsenkiukutteluineen, lihomisineen, vihaamisineen… Niin, mitä moninaisimpine pahoinvointeineen.

Voivat muuten ihan oikeasti auttaa ja armahtaa nämä kuvat ja niiden selitykset lukijaansa, katsojaansa, ainakin helpottaa arkikiukkua, jos eivät nyt aivan kaikista traumoista vapauttaisikaan.

Kannattaa selailla! On monta täkyä, joiden piilokoukkuihin jäädä jytkähtää pitemmäksi aikaa kiikkiin.

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...