Jyrki Vainonen: Tornit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässä kirjassa ei juuri terveitä perhesuhteita nähdä. Henrik hoitaa halvaantunutta äitiään perheen entisessä kesäpaikassa ankaralla otteella. Kun äiti kuolee, Henrik toteuttaa tämän viimeisen toiveen: äiti kuuluu paloitella ja haudata talon pihapiiriin tietyllä tavalla. Henrik noudattaa äidin ohjetta, koska sillä tavalla äidin ennustajanlahjat siirtyvät Henrikiin.

Äidin kuoleman jälkeen seuraa hurja tulva, joka vie kaiken mennessään, Henrikinkin. Henrik ajautuu alavirran Falloaan kuten odottikin — mutta tämä Falloa onkin täysin eri paikka kuin se, johon Henrik luuli päätyvänsä. Kummallinen kohtaaminen kaloja maalaavan naisen kanssa on vasta alkua Henrikin seikkailuille.

Matkat mystisiin maihin ovat samalla matka Henrikin mieleen, takaisin lapsuuteen, josta on jäänyt omat traumansa. Henrikin sisko kuoli hämärissä olosuhteissa, eikä äiti ollut tyttärensä menetettyään enää entisensä. Muistot ovat vaarallisia.

Tornien tunnelma on väkevä ja kantaa, vaikka tarina onkin yksinkertaisesti täysin kummallinen. Barnrenin kaupunki, Won kuninkaalliset, lukija ei voi kuin hämmästellä ja pohtia samalla Henrikin sisäistä matkaa kohti haudattuja muistoja. Surrealistisen fantasian ystäville Tornit on herkullista luettavaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...