Tuija Lehtinen: Tyttö elää kesäänsä

Tyttö elää kesäänsä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Julia on 17-vuotias, eikä jaksa olla enää perhekodissa. Koska oma perhe on mitä on, omaan kotiinkaan ei voi mennä ja niin Julia lähtee karkuteille kiertämään Suomea liftaamalla. Matkan aikana hän viettää aikaa erilaisissa porukoissa: mummon vahtina, kommuunissa ja roolipelejä harrastavassa nuorisoporukassa.

Tykkäsin kirjasta, tämä oli sitä tavallista Tuija Lehtisen laatua. Sivuhahmoja oli mukana enemmän kuin tavallisesti ja hahmogalleria olikin todella monipuolinen. Vaihtelun vuoksi oli kiva lukea muusta kuin tasaisesta arjesta kotona ja hetkittäin olisi tehnyt mieli päästä oikeasti matkaan mukaan.

Kirjan nimi tuntui omasta mielestäni vähän oudolta. Se ei kuulosta 2010-luvun nuortenkirjalta, vaan enemmänkin siitä tulee mieleen 1950-luvun aikuisten viihderomaani.

Jos kaipaa rentoa kesäkirjaa luettavaksi, tässä on siihen tarkoitukseen juuri sopiva kirja.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...