Walter Moers: Uinuvien kirjojen labyrintti

Uinuvien kirjojen labyrintti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä Uinuvien kirjojen kaupungin jatko-osa on ilmestynyt usean vuoden jälkeen suomeksi. Sen tapahtumista on kulunut 200 vuotta ja lohikäärmekirjailija Hildegunst von Mythenmetz on palannut käymään Kirjaliston kaupunkiin. Paikat ovat muuttuneet edellisen käynnin ja kirjalabyrintin tulipalon jälkeen. Vanhojen tuttujen lisäksi hän tapaa paljon uutta väkeä ja löytää uusia asioita. Nukketeatteri on yksi uusista kaupungin villinneistä asioista ja myös von Mythenmetz innostuu siitä niin paljon, että haluaa sen kirjansa aiheeksi.

Kaltaiselleni lukutoukalle tällaiset kirjoista kertovat kirjat ovat aina yhtä kova juttu. Sen verran täytyy kuitenkin myöntää, ettei tämä nyt ihan Uinuvien kirjojen kaupungin tasolle yltänyt. Laatu oli kyllä periaatteessa hyvä ja Kirjalisto edelleen tosi kiinnostava paikka, mutta jotenkin tämä tuntui silti jonkinlaiselta tulevaa kirjaa pohjustavalta väliosalta. Nukketeatterin osuuskin kirjasta oli ehkä vähän turhan iso, tilalle olisin kaivannut enemmän varsinaisen labyrintin kuvausta.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...