Walter Moers: Uinuvien kirjojen kaupunki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan päähenkilö Hildegunst von Mythenmetz, zamonialaislohikäärme, on nuori, vasta yli 70-vuotias kirjailija, kun hän lähtee Kirjalistoon. Kirjailija, no ei hän vielä ole julkaissut mitään. Mutta hän on kuitenkin koulutettu. Runokummi jättää hänelle perinnöksi täydellisen käsikirjoituksen, joka vaikuttaa lukijoihin tyrmäävästi. Tämä on Hildegunstin matkan syy; hänen on ehdottomasti löydettävä kirjoittaja.

Hildegunst joutuu itsekin tekstin lumoihin. Kirjalisto on Uinuvien kirjojen kaupunki. Täynnä kirjakauppiaita, antivariaatteja, kustantajia, agentteja, kriitikoita ja nälkiintyneitä runoilijoita. Mitä syvemmälle kaupunkiin (kirjaimellisesti!) ja kaupungin alle etsijä ajautuu, sitä vaarallisempi on hänen tiensä; kirjat purevat, myrkyttävät, elävät ja jopa tappavat. Lisäksi muutakin eloperäistä vaaraa löytyy, mutta myös ratkaisuja, apua ja runsaasti hurjia oivalluksia, tapahtumia ja seikkailuja.

Kirjan juoni on aluksi yksinkertainen, mutta mukaan tempautuu villejä alaviitteitä ja tarinoita muista ihmeellisistä asioista ja olioista. Kuvitus on tarkkaa, osuvaa ja mielenkiintoista – kirjailijan omaa tuotantoa tietysti ja tutunoloista muista yhteyksistä. Mielikuvitusta kiihottavia pieniä ja isoja kuvapintoja on tarjolla sopivasti tekstin väliin.

Tämä on luokiteltu lasten ja nuorten kirjaksi, minusta tämä sopii kaikille kirjoja rakastaville. Tämä on varsinainen rakkaudentunnustus kirjoille ja kirjailijoille. Nuorelle tämä on hauska ja hurja seikkailu kirjojen parissa. Vanhempi lukija tunnistaa muutaman ns. klassikonkin, joista tehdään lempeästi hieman pilaa. Ehdottoman luettavaa fantasiaa, vaikka onkin pieni tiiliskivi! Sekä minä että toinen koelukija, 21-vuotias poika, jäämme odottamaan jatkoa. Tässä olisi ainesta trilogiaan. Suosittelen sekä nuorille että aikuisille fantasian ystäville. Kaapatkaa käsiinne, jos löydätte (ja saatte kiinni…)!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

4 kommenttia

  1. kirja on ilmiömäisen hyvä. kirjatoukkana olen innoissani siitä että kirja kertoo kirjoista. liian pitkää nuoremmille lukijoille, mutta minulle 13 vuotiaana täydellinen!

  2. Mielestäni kirja on täydellinen. Itse asiassa, koko kirjailija on täydellinen.

  3. Walter Moersin kirjat ovat aivan mahtavia!
    Olen jo suhteellisen varma että hänellä on ulottuvuusaukko työhuoneestaan Zamoniaan, sillä niin erikoista maailmaa ei vaan voi keksiä.
    Mielestäni on jopa hyvin erikoista että kirjat luokitellaan jopa lastenkirjoiksi, sillä valtaosa kirjojen kierostakin huumorista ja rivien välistä luettavasta yhteiskunnallisista kannanotoista ei pakolla aukene ihan pienimmille.
    Moersin kirjat ovat jokatapauksessa mielikuvituksen ilotulitusta ja ne avaavat lukijallekkin aivan uusia ovia.

  4. Aivan ihana kirja! Rakastuin kirjaan, kun kerran olin ite kauhee kirjahöperö! Kannattaa lukea, koska se on ihana! kirjoja kirjoja kirjoja ja lisää kirjoja! ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...