Patricia A. McKillip: Unohdettu Ombria

Osta kirja itsellesi

Unohdettu Ombria on mielenkiintoinen fantasiaromaani kaupungista, jonka alla ja sisällä on toinen kaupunki, varjokaupunki. Ombrian ruhtinaan kuoltua kaupungissa käynnistyy monimutkainen valtataistelu. Kuolleen ruhtinaan poika Kyle on vasta lapsi. Sijaishallitsijaksi nousee Musta Helmi, pelottava ruhtinatar, jolle kukaan ei mahda mitään. Juonitteluihin sekaantuvat omasta halustaan ja tahtomattaan monet eri ihmiset sekä Ombriasta että varjokaupungista.

Unohdettu Ombria on mukaansatempaava kertomus erikoisesta Ombrian kaupungista ja sen vielä erikoisemmista asukkaista. Tästä tulee hyvällä tavalla mieleen Neil Gaimanin Neverwheren perusasetelma: on olemassa kaksi kaupunkia, jotka sijaitsevat lähekkäin, mutta joista toisesta vain harvat tietävät. Romaanin juoni on kuitenkin aivan erilainen.

Kirja viehätti minua erittäin paljon. Henkilöhahmot olivat mielenkiintoisia ja uskottavia. Fantasia ei ollut klisheistä, vaan tässä kirjassa oli aivan oma tarinansa. Juonenkäänteet ja paljastuvat salaisuudet yllättivät minut kerta toisensa jälkeen. Maailma oli kuvattu hyvin elävästi. Loppuratkaisu oli yllättävä ja hyvä. Niin, ja nykyfantasialle poikkeuksellisesti koko tarina kerrotaan yhdessä kirjassa.

En ole ainoa, joka kirjasta on pitänyt, sillä Unohdettu Ombria voitti World Fantasy -palkinnon vuonna 2003. Patricia McKillipiltä soisi suomennettavan useampiakin kirjoja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

2 kommenttia

  1. Olen ollut Patricia McKillip -friikki hänen ensimmäisestä kirjastaan asti. Suosittelen lämpimästi kaikki hänen kirjojaan. En tiedä muiden Suomen kirjastojen tilannetta, mutta ainakin Tampereella McKillipiä löytyy.

  2. Tämä oli hyvä, kyllä. Kiehtova, vähän erilainen tarina. Miellyttävää tosiaan saada koko tarina yhdessä varsin kompaktissa paketissa. Olisikohan kirjassa ollut hitusen liikaa käytävillä hortoilua, mutta muuten varsin miellyttävä kokonaisuus. McKillip kirjoittaa kauniisti ja suomennoskin on tasokas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...