Virpi Penna: Unto yökodissa

Unto yökodissa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

– Hyvää huomenta, kauniita unia!

– Hyvää huomenta! Unto vastaa kotiin yökodista palattuaan ja käy päiväksi nukkumaan, jotta jaksaa taas illalla yökotiin lähteä telmimään.

Noin ylösalaisin ovat asiat tässä Virpi Pennan kirjoittamassa ja kuvittamassa lastenkirjassa. Ja eikun koisaamaan! Tänä aamuna kuitenkaan ei tarvitse Unton yksin käydä nukkumaan, sillä yökodissa syntyi munasta pikkusisko viime yön aikana. Isä heidät kuljetti helikopterillaan kotiin töistä palatessaan. Äitikös oli otettu perheenlisäyksestä!

Oikeastaan vasta tuossa vaiheessa 4-vuotias koehenkilö vierelläni innostui kirjasta, jota yhdessä unilukemiseksi katselimme. Niinpä kirjan loputtua toivotimme toisillemme: – Hyvää yö… eikun huomenta! Nuku hyvin.

Siihen saakka olimme niin sanotusti olleet ölöllä yötä eli vähän ulkona kuvioista. Paljonkaan tajuamatta. Se kyllä oitis selviää että pöllöjä yökoti täynnä, tarhahoitajista alkaen. Ja pöllöthän elävät öisin.

Toisena iltana alkoi selvitä asianlaita, ja niinpä oli jo helpompi yhdistellä ylösalaisia tapahtumia: yöllä puuhun kiipeämisiä, keittäjä Irman tarjoamaa jäkäläpöperöä, ja yök! – kuivattuja hiirenhäntiä ynnä limasienestä tehtyä paranvoita ja päälle vielä myyränvarvasvatkulia. Yök! Yök! Yök!

Tuttuja asioitahan nuo päiväkodista. Yökodissa vaan kaikki oli jänskempää.

Kuvistakin alkoi saada tolkkua, vaikka turhan tummia ja pimeitä olivatkin, vaan miten olisivat olleet näkyvämpiä, koska kirjassa oli yö ja mekin käymässä yöhön; verhot ja kaihtimetkin vedetty huoneessa yöasentoon.

Päivällä tutkimme kuvat tarkasti ja alkoi selvitä sekin Pikkuinen, munanen, josta kuoriutui yökodissa sisko Untolle.

Eli ei Unto ole yhden kerrankamaa, kertalukemisella luettu, mikä sekin plussaksi laskettakoon. Kertakäyttökulutuskestusteluun ryhtyäksemme.

Siinä sadun opetusta kerrakseen!

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...