Vesa Koivunen: Urheilukuvaus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Urheilun valokuvaamisesta kiinnostuneiden kannattaa tarttua tähän kirjaan. Urheilukuvaus -kirjaa on siksikin helppo suositella, että aiheesta ei ole aikaisemmin kirjoitettu suomeksi, ainakaan kokonaista kirjaa. Tämä kirja kestäisi kuitenkin vertailuakin, eikä sitä tarvitse kehua ainoastaan siksi, että se on lajissaan ainoa.

Urheilukuvaus ei ole yksioikoinen tekniikkaopas. Alussa on hiven teoriaa, sitten kirja ampaisee kuvausmatkoille: olympialaiset Vancouverissa ja Lontoossa, yleisurheilun EM:t Helsingissä, Kimi Räikkösen testiajot, Mikael Granlundin ensimmäinen NHL-peli, ensikokemukset maalikameroiden käytöstä jääkiekossa… Kyseessä ei siis ole mikään lista lajeista ja miten niitä kuvataan, vaan Vesa Koivunen käy läpi omia kokemuksiaan eri kuvausreissuilta ja mitä reissuilla tuli opittua.

Näkökulma on siis kaikkea muuta kuin kuiva: Koivunen kirjoittaa hauskasti ja värikkäästi, itseään säästelemättä. Sellainen toimii, kirjaa on mukava lukea, vaikka aihe ei edes niin hirveästi kiinnostaisi. Kauniit kuvat edistävät lukukokemusta myös ja todistavat samalla, että Koivunen on kepeästä tyylistään huolimatta rautainen ammattilainen mitä kuvaamiseen tulee.

Todellakin: Urheilukuvaus on vahvasti suositeltavaa luettavaa kaikille urheilun valokuvaamisesta kiinnostuneille, oli kyse sitten ammattiurheilun tai lasten harrastusten kuvaamisesta. Kirja opettaa hieman valokuvaamisen perusteita, mutta enemmän se kertoo mitä kannattaa opetella kuin opettaa itse. Kuvaamisen perusteet kannattaa siis opiskella jostain muualta, tästä kirjasta oppii sitten urheilukuvaamisen tekniikoita.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...