Katariina Souri: Valkoinen varjo

Valkoinen varjo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Valkoinen varjo on ensimmäinen osa trilogiaa Musta mandala. Hiukan varovasti tunnustellen aloin lukea, sillä millainen on kirja, joka menee ihmismielen pimeyksiin…

Jännittävä ja kiehtova! Mona on taiteilija ja myy omia teoksiaan kaupassaan. Hiljaiseloa on ja ystävänsä Pian kehotuksesta hän lähtee taideleirille vetäjäksi. Leirin tarkoitus on, että kukin hiljentyy ja tekee oman mandalan. Leiri on saaressa ja sinne valikoituu varsin kirjava sakki, vain kuusi osallistujaa Monan ja Pian lisäksi.

Jokainen tyyppi on omaa luokkaansa, mutta pariskunta Kerkko ja Heini vetävät ihan kympillä oudoimman tyypin tittelit. Kerkko on niin vastenmielinen tyyppi, että hänen niskoilleen uskoisi ihan mitä tahansa, mutta onko Kerkko sittenkään se kaikista pahin?

Outoja asioita alkaa tapahtua ja pian ei tiedä, kuka on tolkuissaan, kuka ei. Ketä tulee pelätä ja kehen voi luottaa. Jännitys tiivistyy ja kun yksi porukasta sekä vene katoavat, alkaa olla jo se kynsien pureskelun paikka. Vettä sataa ja on pimeää ja kaikki elementit ovat käytössä.

Olin aivan innoissani tätä lukiessani ja ainoa toivo oli se, että tämä jatkuu! Niin keskeneräisiksi jäi monta asiaa, että on pakko saada tietää, miten tulee käymään seuraavassa ja sitä seuraavassa kirjassa.

Katariina Souri on onnistunut, nimenomaan jännityksen ja tunnelman luomisessa. Sellaisella vuoristoratamaisella tyylillä, että välillä lukija saa hengähtää ja sitten taas mennään. Valkoinen varjo on nimenomaan jännitysromaani, psykologinen sellainen.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...