Juha Suonpää: Valokuva on IN

Osta kirja itsellesi

Suomalainen valokuva on arvossaan. Puhutaan Helsinki Schoolista. Tämä on brändi, jonka alle on kätevää niputtaa taidettaan näkyvyyden saamiseksi. Juha Suonpää ottaa kirjassaan käsittelyyn niin Helsinki Schoolin kuin kaksi suomalaisen valokuvataiteen suurta nimeä, Esko Männikön ja Elina Brotheruksen.

Suonpää analysoi, miten Männiköstä ja Brotheruksesta tuli ja tehtiin tunnettuja, miten maineikkaat galleristit ja muut ulkopuoliset toimijat ovat tarpeellisia rakennettaessa taiteilijakuvaa ja miten menestys kytkeytyy kansainväliseen taulukauppaan. Suonpää tutkii myös, millaista Suomi-kuvaa valokuvataide ulkomaille vie. Suonpää analysoi myös suomalaisen taidevalokuvan maneereja, joista Helsinki Schoolin suomalainen kuvailma syntyy.

Tekstin lisäksi kirjalla on kuvallista antia, Suonpään omia valokuvia. Suonpää tekee oivaltavia pastisseja suomalaisesta taiteesta ja joulupukkiteemaisen kuvasarjan, joka omalta osaltaan todistaa Suonpään löytämää valokuvataiteen menestysreseptiä. Kuvat ovat viehättäviä.

Valokuva on IN on antoisaa luettavaa valokuvataiteesta vakavasti kiinnostuneille. Mitään kevyttä lukemistoa se ei ole, vaan akateeminen tutkielma. Kannattaa silti selailla vähintään kuvat, jos kirjaan törmää.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.