Juha Suonpää: Valokuva on IN

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomalainen valokuva on arvossaan. Puhutaan Helsinki Schoolista. Tämä on brändi, jonka alle on kätevää niputtaa taidettaan näkyvyyden saamiseksi. Juha Suonpää ottaa kirjassaan käsittelyyn niin Helsinki Schoolin kuin kaksi suomalaisen valokuvataiteen suurta nimeä, Esko Männikön ja Elina Brotheruksen.

Suonpää analysoi, miten Männiköstä ja Brotheruksesta tuli ja tehtiin tunnettuja, miten maineikkaat galleristit ja muut ulkopuoliset toimijat ovat tarpeellisia rakennettaessa taiteilijakuvaa ja miten menestys kytkeytyy kansainväliseen taulukauppaan. Suonpää tutkii myös, millaista Suomi-kuvaa valokuvataide ulkomaille vie. Suonpää analysoi myös suomalaisen taidevalokuvan maneereja, joista Helsinki Schoolin suomalainen kuvailma syntyy.

Tekstin lisäksi kirjalla on kuvallista antia, Suonpään omia valokuvia. Suonpää tekee oivaltavia pastisseja suomalaisesta taiteesta ja joulupukkiteemaisen kuvasarjan, joka omalta osaltaan todistaa Suonpään löytämää valokuvataiteen menestysreseptiä. Kuvat ovat viehättäviä.

Valokuva on IN on antoisaa luettavaa valokuvataiteesta vakavasti kiinnostuneille. Mitään kevyttä lukemistoa se ei ole, vaan akateeminen tutkielma. Kannattaa silti selailla vähintään kuvat, jos kirjaan törmää.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...