Jaakko Yli-Juonikas: Vanhan merimiehen tarina

Vanhan merimiehen tarina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Teini-ikäinen Annika on halvaantunut ja on viettänyt koko ikänsä pyörätuolissa. Vanhemmat Aarno ja Niina ovat tyttärensä omaishoitajia ja ovat järjestelleet elämänsä tyttären hoitamisen ympärille.

Annika pystyy kommunikoimaan vain tietokoneen välityksellä, fasilitoinnin avustuksella. Tässä kohtaa lukijalla saattaa herätä epäilys: fasilitoitu kommunikaatio on erittäin epäluotettava menetelmä, joka perustuu itsepetokseen ja toiveajatteluun.

Lukija saa siis ihmetellä, voiko Annikan kertomukseen luottaa. Viimeistään siinä vaiheessa, kun Annika alkaa viestiä isälle yhtä ja äidille toista ja perheen sisäiset suhteet ovat sekavia, tunnelma kiristyy.

Pahimmillaan Vanhan merimiehen tarina onkin kuin kauhukertomus, sen verran uhkaavaksi tunnelma kääntyy. Pienoisromaani on vaikuttava juttu, joka kuvaa hyvin omaishoitajan ahdistusta ja viestinnän epävarmuuden vanhempien välille lyömää eroa.

Kirjassa on paljon viehkosti häiriintynyttä ainesta. Takakansitekstin suhdetta romaanin tapahtumiin voi pohtia, hohtokeilaus vaikuttaa suorastaan pahaenteiseltä ja yksinkertainen lääkärikäynti voi kääntyä parilla sanalla nurinniskoin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...