Jaakko Yli-Juonikas: Vanhan merimiehen tarina

Vanhan merimiehen tarina

Osta kirja itsellesi

Teini-ikäinen Annika on halvaantunut ja on viettänyt koko ikänsä pyörätuolissa. Vanhemmat Aarno ja Niina ovat tyttärensä omaishoitajia ja ovat järjestelleet elämänsä tyttären hoitamisen ympärille.

Annika pystyy kommunikoimaan vain tietokoneen välityksellä, fasilitoinnin avustuksella. Tässä kohtaa lukijalla saattaa herätä epäilys: fasilitoitu kommunikaatio on erittäin epäluotettava menetelmä, joka perustuu itsepetokseen ja toiveajatteluun.

Lukija saa siis ihmetellä, voiko Annikan kertomukseen luottaa. Viimeistään siinä vaiheessa, kun Annika alkaa viestiä isälle yhtä ja äidille toista ja perheen sisäiset suhteet ovat sekavia, tunnelma kiristyy.

Pahimmillaan Vanhan merimiehen tarina onkin kuin kauhukertomus, sen verran uhkaavaksi tunnelma kääntyy. Pienoisromaani on vaikuttava juttu, joka kuvaa hyvin omaishoitajan ahdistusta ja viestinnän epävarmuuden vanhempien välille lyömää eroa.

Kirjassa on paljon viehkosti häiriintynyttä ainesta. Takakansitekstin suhdetta romaanin tapahtumiin voi pohtia, hohtokeilaus vaikuttaa suorastaan pahaenteiseltä ja yksinkertainen lääkärikäynti voi kääntyä parilla sanalla nurinniskoin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...