Arne Dahl: Vapaus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Molly Blom, joka on salassa synnyttänyt Sam Bergerin lapsen, on piiloutunut jonnekin, joten Berger joutuu käynnistelemään uuden yksityisetsivätoimistonsa toimintaa pitkälti itsekseen. Hän saa traumaterapeuttinsa kautta houkuttelevan toimeksiannon: eräs ukrainalaissyntyinen siivooja on siepattu, ja pienen tutkimisen jälkeen näyttää siltä, että sieppauksella näyttäisi olevan yhteyksiä Ruotsissa vaikuttavaan Venäjän mafian haaraan.

Mafialta on miljoonia euroja kadoksissa. Porukan uusi pomo haluaa siis keinolla millä hyvänsä palauttaa rahat käyttöönsä. Kello tikittää Bergerille: sieppauksen uhri uhataan surmata pian. Mutta tämä etsintä tulee sen verran lähelle Molly Blomia, että hänenkin on noustava piilostaan ihmisten ilmoille. Ja taas kerran, kuten aiemmissakin Arne Dahlin Berger & Blom -kirjoissa, asiat ovat kovin eri tavalla kuin ensin luulisi.

Vapaus on neljäs Berger & Blom -sarjan dekkareista, ja suosittelen lämpimästi sarjaan tutustumisen aloittamista alusta, Rajamaista, vaikka Vapaus ehkä nipin napin omilla jaloillaankin seisoisi. Arne Dahl siirtyy tiukkatunnelmaisessa trillerisarjassaan Äkkisyvän supermonimutkaisista juonikarikoista vähän suoralinjaisempaan toimintaan, ja voisi sanoa, että sarja palautuu Vapauden myötä raitelleen tämän hetken kiinnostavimpana ja jännittävimpänä nordic noir -sarjana. Eivätkä Berger ja Blom ihan vielä ole valmiita vetäytymään hiljaiseen perhe-elämään. Kirjan loppu antaa melko suoraan ymmärtää, että viides osa on tulossa.

Tänä vuonna lukemistani dekkareista Vapaus on aivan parhaita, jopa paras. Tiukkatunnelmaisen dekkarin ystäville Arne Dahlin tuotantoa on helppo suositella.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 306 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...