Arne Dahl: Äkkisyvä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Arne Dahlin edellinen romaani Sydänmaa jätti päähenkilöparinsa lohduttomaan tilanteeseen. Sam Bergeriä epäillään murhasta, jota hän ei ole tehnyt, ja hän on Ruotsin etsityin mies. Säpon August Steen kuitenkin piilottaa Bergerin Tukholman saaristoon odottamaan – niin, odottamaan mitä? Molly Blom puolestaan makaa koomassa ja on raskaana tietämättään. Samalla Säpon tärkeän salaisen yhdysmiehen tytär on ollut jo kolmatta vuotta siepattuna, sieppaaja vain on vaihtunut. Mutta kuka vetelee naruista, ja kenen laskuun?

Sähäkällä toimintakohtauksella käynnistyvä Äkkisyvä on monimutkaisin Berger & Blom -sarjan kirjoista. Tuntuu, että kirjan kaikki keskeiset hahmot pelaavat ainakin kaksilla korteilla. Keskinäiset epäluulot ja ristiriidat tekevät kaikista toimijoista ainakin jossain määrin toistensa kilpailijoita, jopa vaarallisia vihamiehiä. Lopulta tästä sumutusten kudelmasta alkaa nousta yksi päälinja kansainvälisen asekaupan ympärille. Monikin mahti on kiinnostunut isosta aselastista, mutta turvallisuuden ja oikeuden puolesta taistelevat haluavat estää suuren huutokaupan. Loppunäytös otellaan hyisissä vesissä, pää tukevasti pinnan alla.

Äkkisyvä ei oikein missään vaiheessa nouse samalle jännittävyysasteelle kuin sarjan aiemmat kirjat. Syy löytyy juonen syheröisyydestä. On vaikea pelätä kenenkään puolesta, kun on vaikeaa enää edes tietää, kuka missäkin joukkueessa pelaa. Toki Dahl rakentaa hienoja tilanteita, ja yllättävistä käänteistä ei tosiaankaan ole pulaa. Eli ei Äkkisyvä suinkaan huono kirja ole. Sam Bergeriin ja Molly Blomiin tutustuminen kuitenkin kannattaa aloittaa ilman muuta Rajamaista. Joka tapauksessa suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...