Kristin Cast ja P. C. Cast: Vapautettu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

P. C. ja Kristin Castin Yön talo -sarja on edennyt jo kahdeksanteen osaansa, eikä hyvän ja pahan taistelulle näy loppua. Pahuuden polulle siirtynyt Neferet on jälleen voimissaan, ja vaikka Zoey on päässyt palaamaan tuonpuoleisesta, hän ei ole vielä riittävän vahva jatkamaan taistelua vaan haaveilee voivansa jäädä rauhalliseen turvapaikkaansa Isle of Skyelle – kenties ikuisesti.

Samaan aikaan Zoeyn ystävät koettavat selviytyä epätoivoisesta tilanteestaan Tulsassa ja Stevie Rae kamppailee kielletyn rakkautensa kahleissa. Refaimin luoja Kalona on jälleen palannut, eikä Stevie Rae tiedä onko Refaim uskollinen hänelle vai isälleen. Entä kuinka kauan Stevie Rae kykenee vielä säilyttämään kammottavan salaisuutensa ystäviltään? Kun jotakin hirveää tapahtuu, kaikkien on tuotava salaisuutensa julki ja valittava puolensa.

Pidin edellisestä Yön talo -sarjan kirjasta hitaan alun jälkeen kovasti, ja sen valossa Vapautettu tuottikin lievän pettymyksen. Kirja oli toki taattua Yön talo -laatua, mutta kieltämättä välillä tuli tunne että kyseessä oli jonkinlainen väliosa ja tapahtumia säästeltiin tulevaa varten. Kenties sarjasta olisikin tullut vielä parempi, jos sitä oltaisiin tiivistetty muutaman kirjan verran.

Tässäkin kirjassa kiinnostavimmaksi nousi Stevie Raen ja Refaimin suhde, vaikka mahtuipa mukaan muutama yllättävä käännekin. Kirjailija ei päästäkään lukijaa tuudittautumaan liialliseen turvallisuudentunteeseen päähenkilöiden hengissäsäilymisen suhteen, sen verran tiuhaan on viikatemies viime osissa vieraillut. Tuttuun tapaansa Cast päättää kirjan koukuttavaan cliffhangeriin, joten seuraavaan osaan ei voi olla tarttumatta.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 196 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...