SF Said: Varjak Käpälä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Varjak Käpälä on aito mesopotamiansininen kissanpentu, joka elää suojattua elämää Kreivittären luona vanhassa kartanossa muun pentueen kanssa. Vanha Käpälä kertoo tarinoita, joita vain Varjak jaksaa kuunnella, tarinoita Jalalin Tiestä, johon kuuluu seitsemän taitoa. Pentu rakastaa Vanhan tarinoita, vaikka muut eivät niistä välitäkään.

Yllättäen tarinoista voikin olla apua. Kreivittären kartanoon ilmestyy häijy Herrasmies outojen mustien kissa-apulaistensa kanssa ja Varjak pakenee kaupunkiin pelastaakseen perheensä. Samalla hän alkaa saada tuntumaa Tiehen. Varjakin pitää myös löytää koira-niminen otus, jota ihmiset pelkäävät. Oppaana on nyt unissa näyttäytyvä esi-isä Jalal, joka opettaa Varjakille Tien, seitsemän salaista taistelutaitoa sekä filosofiaa. Kaupungissa Varjak törmää lopulta myös ystäviin, valtavaan verikoira Louskuun ja kissoihin Kataja ja Tammi. Välillä Varjak saa selkäänsä, on eksyksissä, mutta pelastuu kuin taian voimalla (ja ystävien avustuksella).

Ennen kuin Käpälän perheen pelastusoperaatio alkaa, Varjakin on taisteltava hirmuista albiinokissaa, Selja Kalmaa vastaan. Onko Seljan jengi vastuussa monien kulkukissojen katoamisesta vai onko kyseessä Herrasmiehen toiminta?

Upeasti kuvitettu ja jännittävä fantasiaromaani, joka sopii kaiken ikäisille. Taianomainen ja mystinen tunnelma vaihtelee vauhdikkaiden toimintajaksojen kanssa, välillä Jalal kertoo Tiestä ja hieman filosofiasta – Varjakin mielestä hiukan hämärästi, hänhän on vasta pentu. Dave McKeanin kuvitus on mustavalkoista tai harmaasävyistä, ja hienostunutta, kaunista ehkä välillä pelottavaakin.

Suosittelen etenkin kaikille ahmimisikäisille, kirjassa on isohko kirjasinkoko. Sopii myös hyvin vaikka ääneen luettavaksi ja katseltavaksi, tämä ei kuitenkaan ole mikään kuvakirja. Erinomainen kirja myös jokaiselle kissaihmisille, suosittelen lämpimästi kaikille.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...