Samuli Antila: Vasalli

Osta kirja itsellesi

Vasalli kertoo Anton Viinikankaasta, joka osallistuu vuonna 1918 taisteluihin Tampereesta valkoisten puolella. Viinikangas joutuu taisteluun Kalevankankaan hautausmaalla ja on jo kuolla, mutta havahtuu kuitenkin.

Anton napataan taistelun jälkimainingeissa mukaan salaperäisen veljeskunnan toimintaan. Veljeskunta suhmuroi historian kulisseissa ja haluaa muuttaa kehityksen suuntaa. Anton on syystä tai toisesta keskeisessä asemassa.

1930-luvun Aunuksen retkien jälkimainingeissa Anton päätyy vankilaan, josta hänet poimitaan sotimaan vuonna 1940, suorittamaan erikoistehtävää: jos tehtävästä selviytyy hengissä, tuomio on sillä istuttu.

Tarina poukkoilee näiden aikatasojen välillä ja kuvaa Antonin pyristelyä veljeskunnan kanssa. Anton suhtautuu kriittisesti veljeskuntaan ja on siksi hieman hankaluuksissa tämän salamyhkäisen seurakunnan kanssa.

Vasallissa on okkultistisia sävyjä ja piirteitä fantastisesta kauhukirjallisuudesta, toisaalta realistista historiallista kuvausta sisällissodan ja toisen maailmansodan tapahtumista. Tamperelaisena oli mielenkiintoista lukea tutuista tapahtumapaikoista.

Vasalli on kiehtova kirja ja mukavan raikas lähestymistapa sekä vuoden 1918 että toisen maailmansodan tapahtumiin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...